«Μπότες, σπιρούνια και… καυτές σέλες» στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών

Με το γούεστερν του 1974 παρομοιάζει το σήμερα της Αθήνας το Bloomberg

«Μπότες, σπιρούνια και… καυτές σέλες» στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών

​Η διαπραγματευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές έχει ...κάτι από το σατυρικό γούεστερν του Μελ Μπρουκς «Μπότες, σπιρούνια και καυτές σέλες», του 1974. Αυτό τουλάχιστον, υποστηρίζει το Bloomberg!

Στο δημοσίευμα, η Ελλάδα παρομοιάζεται με τον... έγχρωμο σερίφη του φιλμ, ο οποίος για να γλιτώσει από τους επίδοξους δολοφόνους του - κάτοικοι της περιοχής- απειλεί να αυτοκτονήσει με το όπλο του, το οποίο "παραλληλίζει" με την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.

Όπως σημειώνεται στο κείμενο, η Ελλάδα θυμίζει τον κινηματογραφικό σερίφη και είναι γεμάτη από... κούφιες απειλές.

Στο φιλμ, ο πρωταγωνιστής φτάνει στην μικρή πόλη της Άγριας Δύσης για να την σώσει από την διαφθορά και η υποδοχή που του επιφυλάσσουν είναι εντυπωσιακή, μέχρι τη στιγμή που καταλαβαίνουν ότι... αλλιώς τον περίμεναν και αλλιώς είναι !

Όπως, ωστόσο, σημειώνεται στο δημοσίευμα, η ευρωζώνη (η μικρή πόλη δηλαδή) δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαιτέρα για το αν η Ελλάδα θα τραβήξει την σκανδάλη ή όχι και δεν φέρεται να εκφράζει ανησυχίες για ένα ��παράζ συνεπειών σε άλλα κράτη - μέλη. Ενώ, αντιθέτως από την μεριά τους οι πιστωτές φέρονται να βρίσκονται σε θέση να εφαρμόσουν πιο ουσιαστικές απειλές εις βάρος της Ελλάδας.

Η ταινία πάντως τελειώνει με έναν θεαματικό τουρτοπόλεμο, ενώ όσον αφορά την χώρα μας, είναι... θέμα χρόνου να δούμε πως και αν θα αποφύγουμε τις τούρτες !

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top