Επιστροφή στην ανάπτυξη βλέπει για την Ελλάδα ο Γ. Κατάινεν

Απάντησε σε ερώτηση του Δ. Παπαδημούλη

Επιστροφή στην ανάπτυξη βλέπει για την Ελλάδα ο Γ. Κατάινεν

​Θετικά τα νέα για την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού ο Επίτροπος Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας, Γίρκι Κατάινεν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, τόνισε ότι αν και η ελληνική οικονομία κινήθηκε υφεσιακά τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2014, δείχνει τα πρώτα σημάδια επιστροφής στην ανάπτυξη.

Στην ερώτησή του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αφού μνημόνευσε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία παρουσίασε πτώση 1,1% και 0,3% τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2014, αναρωτιόταν κατά πόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει αισιόδοξη για την πορεία της ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Ρωτούσε μάλιστα, ο κ. Παπαδημούλης, αν τυχών αναθεωρήσεις στις προβλέψεις για την πορεία του ΑΕΠ θα οδηγούσε σε ανάλογη αναθεώρηση των δημοσιονομικών απαιτήσεων της τρόικας.

Απαντώντας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κατάινεν τόνισε ότι η ελληνική οικονομία παρά την ύφεση που παρατηρήθηκε τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2014 βγαίνει από το τούνελ της κρίσης.

«Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα σταθεροποιήθηκε στη διάρκεια του 2014, μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης και η οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη», δήλωσε.

Όσον αφορά στην αναθεώρηση των δημοσιονομικών μέτρων της Ελλάδας ο κ. Κατάινεν απάντησε:

«Οι μακροοικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και οι επιπτώσεις τους στις δημοσιονομικές επιδόσεις θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο της τρέχουσας 5ης επανεξέτασης του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top