Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 28/05/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 28/05/2015

​Με κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές η πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της να μονοπωλούν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Όσον αφορά την Ευρώπη, οι επενδυτές παραμέρισαν τις ανάμικτες μετρήσεις σχετικά με την καταναλωτική εμπιστοσύνη σε Γαλλία και Γερμανία που εκδίδει το ινστιτούτο GfK και επικεντρώθηκαν σε ένα δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE, DAX και CAC ενισχύθηκαν κατά 1.21%, 1.26% και 1.95%, αντίστοιχα.

Στη συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με άνοδο κατά 3.55%, με τα κέρδη να διευρύνονται μετά από τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού σχετικά με τη θετική έκβαση των συζητήσεων μέσα στις επόμενες ημέρες. Ο συναλλακτικός όγκος επανήλθε σε κανονικά επίπεδα, ανερχόμενος πάνω από τα 94 εκατ. Ευρώ, ενώ καταγράφηκε ήπια αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Στις ΗΠΑ, οι βασικοί δείκτες ανέκαμψαν από τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης και με θετικό πρωταγωνιστή τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, κατέγραψαν διευρυμένα κέρδη. Επενδυτικοί κύκλοι αποδίδουν τα χθεσινά κέρδη στη σαφή βελτίωση του οικονομικού κλίματος στις ΗΠΑ, μετά από τις μακροοικονομικές επιδόσεις των τελευταίων ημερών. Σαν αποτέλεσμα οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 ενισχύθηκαν κατά 0.67%, 1.47% και 0.92%, αντίστοιχα, με τον τεχνολογικό NASDAQ μάλιστα να καταγράφει νέο ρεκόρ.

Στην πρωινή συνεδρίαση καταγράφονται μικτές τάσεις στις Ασιατικές αγορές, καθώς οι απώλειες σε μετοχές του κτηματομεσιτικού κλάδου οδήγησαν τον Hang Seng σε πτώση κατά 1.79%, ενώ στον αντίποδα το αποδυναμωμένο Γιέν ευνοεί τους εξαγωγικούς κλάδους στην Ιαπωνία, με τον Nikkei να διαπραγματεύεται ενισχυμένος κατά 0.26%.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ παραμένει σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0905) και τη Βρετανική Στερλίνα (0.7103), ενώ καταγράφει άνοδο κατά 0.24% σε σχέση με το Ιαπωνικό Γιέν (135.16).

Στο σημερινό, αρκετά ενδιαφέρων, οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζει το ΑΕΠ της Βρετανίας και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που εκδίδει η Κομισιόν, καθώς και οι μεταβολές των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματισθεί για τις 08:30, 09:00 και 12:30 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top