Νέα Υόρκη: Έπνιξαν μέσα στο μετρό άνδρα που μιμούταν τον Michael Jackson

Ο άστεγος φώναζε ότι πεινούσε και διψούσε

Μαζικές κινητοποιήσεις στο μετρό της Νέας Υόρκης για τη δολοφονία του Jordan Neely / Βίντεο AP

Σοκάρει η δολοφονία ενός άστεγου άνδρα με ψυχιατρικά προβλήματα στο μετρό της Νέας Υόρκης. Ο Jordan Neely ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στον κόσμο, καθώς μιμούταν με εξαιρετικό τρόπο τον Michael Jackson για να βγάλει τα προς το ζην.

Συγκλονισμένη είναι η Νέα Υόρκη από τη φρικτή δολοφονία του Jordan Neely. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατός του επήλθε από ασφυξία, μετά από κεφαλοκλείδωμα. 

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο μετρό. Ο 30χρονος άστεγος μίμος του Μάικλ Τζάκσον βρισκόταν μέσα σε τρένο και φώναζε ότι πεινούσε και ότι ήταν έτοιμος να πεθάνει. Τότε τρεις άνδρες του επιτέθηκαν και τον ακινητοποίησαν, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Σε βίντεο που που τράβηξε δημοσιογράφος, φαίνεται ο 30χρονος να βρίσκεται ακινητοποιημένος στο έδαφος από τρεις άνδρες. Ο ένας, βετεράνος πεζοναύτης, τον κρατούσε κάνοντάς του κεφαλοκλείδωμα για τουλάχιστον τρία λεπτά, με τον Jordan να προσπαθεί μάταια να απελευθερωθεί. Ένας δεύτερος επιβάτης κρατούσε τα χέρια του, ενώ ο τρίτος τον κρατούσε από τους ώμους.

 

 

Ο Neely έχασε τις αισθήσεις του. Το τρένο σταμάτησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο 24χρονος βετεράνος τέθηκε υπό κράτηση, ανακρίθηκε και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο δημοσιογράφος Χουάν Αλμπέρτο ​​Βάσκεθ, ο δημοσιογράφος που κατέγραψε το περιστατικό, είπε στη New York Post ότι ο Jordan ούρλιαζε «με επιθετικό τρόπο» και παραπονιόταν ότι πεινούσε και διψούσε.

«Ο κ. Neely δεν επιτέθηκε σωματικά σε κανέναν. Ο βετεράνος τον πλησίασε, όταν πέταξε το σακάκι του στο έδαφος», πρόσθεσε.

Τις τελευταίες ώρες έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες διαδηλώσεις στο μετρό και στους δρόμους του Μανχάταν μετά τον θάνατο του 30χρονου, με τους διαδηλωτές να ζητούν τη σύλληψη των υπευθύνων.

Πλήθος κόσμου ζητά την τιμωρία των υπευθύνων για τον θάνατο του Jordan Neely

Πλήθος κόσμου ζητά την τιμωρία των υπευθύνων για τον θάνατο του Jordan Neely / Φωτογραφίες AP (Jake Offenhartz)

Κινητοποιήσεις στο μετρό της Νέας Υόρκης για τη δολοφονία 30χρονου άστεγου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top