Τον νέο χρόνο υποδέχθηκαν Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία

Έφτασε το 2023 με εντυπωσιακό τρόπο

Με ένα φαντασμαγορικό show από φώτα και πυροτεχνήματα πάνω από τη γέφυρα του Ώκλαντ υποδέχθηκε η Νέα Ζηλανδία τη νέα χρονιά. Με πυροτεχνήματα φωτίσηκε και ο ουρανός πάνω από την Όπερα του Σίδνεϊ γιατ ην υποδοχή του 2023.

 

 

Μετά από μια γιορτή που έγινε πριν τα μεσάνυχτα, το Σίδνεϊ υποδέχθηκε το νεό έτος με το καθιερωμένο φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων.

Βόμβες φωτός στον ουρανό του Σίδνεϊ, έκαναν τη νύχτα να μοιάζει με εκρηκτικό, πολύχρωμο γαλαξία. Ο πλέον φαντασμαγορικός τρόπος για την υποδοχή του 2023.  

 

 

Μια λαοθάλασσα είδε την εμβληματική γέφυρα του λιμανιού να παίρνει φωτιά από τα βεγγαλικά. Τεράστιος, πολύχρωμος καμβάς και η πασίγνωστη όπερα, ακριβώς απέναντι. 

 

 

Περίπου μιάμιση ώρα πριν, η Νέα Ζηλανδία υποδέχτηκε επίσης θεαματικά τη νέα χρονιά.

Ο Πύργος Sky Tower στο Οκλαντ μετατράπηκε σε ένα τεράστιο έλατο πυροτεχνημάτων. Πίδακες βεγγαλικών και λέιζερ γέμισαν τον ουρανό, από ύψος 328 μέτρων αλλά και από την γέφυρα, στην απέναντι πλευρά του λιμανιού.

Το 2023 θα κάνει την είσοδο του τις επόμενες ώρες στην Ασία και κατόπιν σε Ευρώπη και Ηνωμένες πολιτείες.

Στη Νέα Υόρκη, η κρυστάλλινη μπάλα, βάρους έξι τόνων και με διάμετρο πάνω από τριάμισι μέτρα, που κάνει μεγαλοπρεπή κάθοδο τα μεσάνυχτα στην πλατεία Times μαζί με καταρράκτες από κομφετί, είναι έτοιμη.

Έχουν γίνει οι σχετικές δοκιμές για να εξελιχθούν όλα ομαλά. Πέρσι μόνο 15.000 άνθρωποι επιτράπηκε να παραστούν στην εκδήλωση λόγω Covid. Φέτος τα τεράστια πλήθη αναμένεται να επιστρέψουν, αν και υπάρχει πρόβλεψη βροχής.

 

 

Η νέα χρονιά μπήκε πρώτσ στα νησιά των Χριστουγέννων, στην Τόνγκα και σε άλλες απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές του Ειρηνικού Ωκεανού.

 


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top