Θετικός στον κορωνοϊό ο Τζο Μπάιντεν

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την κατάσταση της υγείας του

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν. Όπως αναφέρει ο Λευκός Οίκος, ο Μπάιντεν είναι τέσσερις φορές εμβολιασμένος, έχει ήπια συμπτώματα και θα απομονωθεί.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρει:

«Σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος Μπάιντεν βρέθηκε θετικός στον COVID-19. Είναι πλήρως εμβολιασμένος και με δύο ενισχυτικές δόσεις και εμφανίζει πολύ ήπια συμπτώματα. Έχει αρχίσει να παίρνει Paxlovid.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, θα απομονωθεί στον Λευκό Οίκο και θα συνεχίσει να εκτελεί πλήρως όλα τα καθήκοντά του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Έχει έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου σήμερα το πρωί και θα συμμετάσχει στις προγραμματισμένες συναντήσεις του στον Λευκό Οίκο σήμερα το πρωί μέσω τηλεφώνου και Zoom από την κατοικία», αναφέρει.

«Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Λευκού Οίκου για θετικά κρούσματα COVID, το οποίο είναι σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, θα συνεχίσει να εργάζεται απομονωμένος μέχρι να βγει αρνητικός. Μόλις βγει αρνητικό τεστ, θα επιστρέψει στην προσωπική εργασία του.

Ο Λευκός Οίκος θα ενημερώνει καθημερινά για την κατάσταση της υγείας του Προέδρου, καθώς συνεχίζει να εκτελεί πλήρως τα καθήκοντά του,ενώ βρίσκεται σε απομόνωση. 

Σύμφωνα με το τυπικό πρωτόκολλο για κάθε θετικό κρούσμα στον Λευκό Οίκο, η Ιατρική Μονάδα του Λευκού Οίκου θα ενημερώσει όλες τις στενές επαφές του Προέδρου κατά τη διάρκεια της ημέρας σήμερα, συμπεριλαμβανομένων τυχόν μελών του Κογκρέσου και οποιωνδήποτε μελών του Τύπου που αλληλεπιδρούσαν με τον Πρόεδρο κατά τη διάρκεια του χθεσινού ταξιδιού. Το τελευταίο προηγούμενο τεστ του Προέδρου για COVID ήταν την Τρίτη, όταν είχε αρνητικό αποτέλεσμα», καταλήγει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Τζο Μπάιντεν

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top