Ουκρανία: Όταν Ρώσοι εκτελεστές προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Ζελένσκι

Αποκαλύψεις του περιοδικού Time για την απόπειρα δολοφονίας του

To ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία 

Σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκάλυψε στο Time ότι Ρώσοι εκτελεστές αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο κτίριο, όπου έμενε δύο φορές. Ο Ζελένσκι αρνήθηκε να φύγει και παρέμεινε στο Κίεβο.

Ρώσοι εκτελεστές αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο κτίριο, όπου έμενε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όμως εκείνος αρνήθηκε να απομακρυνθεί από το Κίεβο, σύμφωνα με το περιοδικό Time. 

 

 

Όπως δήλωσε στο περιοδικό ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Όλεκσιβ Αρέστοβιτες, τον παρότρυναν να πάει σε ασφαλές μέρος μακριά από το Κίεβο, καθώς ήταν αυξημένος ο κίνδυνος το κτίριο, όπου έμενε, να δεχθεί πυρά ελεύθερων σκοπευτών ή χειροβομβίδων. 

Ζελένσκι

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αρνήθηκε να φύγει από το Κίεβο όταν Ρώσοι εκτελεστές προσπάθησαν να τον σκοτώσουν

Προειδοποίηση της Ρωσίας στις ΗΠΑ: Μη στείλετε άλλα όπλα στην Ουκρανία

Σύμφωνα με το Time έδωσαν στον Ουκρανό πρόεδρο και στους βοηθούς του να φορέσουν αλεξίσφαιρο γιλέκο, αλλά και όπλα, όμως δεν ήξεραν όλοι πώς να τα χρησιμοποιήσουν. 

«Ήταν η απόλυτη τρέλα. Αυτόματα όπλα για όλους. Ο χώρος ήταν ορθάνοιχτος. Δεν είχαμε καν τσιμεντόλιθους για να κλείσουμε τον δρόμο», είπε ο Αρέστοβιτς.

Ουκρανία: Σε επιφυλακή η Μαριούπολη - «Θα πολεμήσουν μέχρι τέλους»

Αποκάλυψε ακόμα ότι η σύζυγος και τα παιδιά του Ζελένσκι βρίσκονταν ακόμα στο συγκρότημα, όταν οι Ρώσοι εκτελεστές προσπάθησαν δύο φορές να μπουν στο κτίριο στις 24 Φεβρουαρίου. 

Μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερη τοποθεσία, ενώ το δεύτερο βράδυ ο Ζελένσκι τράβηξε ένα βίντεο για να δείξει στην οικογένειά του ότι βρίσκεται ακόμα στο Κίεβο. 

Ζελένσκι: Πρέπει να προετοιμαστούμε για ενδεχόμενη ρωσική πυρηνική επίθεση

Τέλος ο Αρέστοβιτς αποκάλυψε πως ο Ουκρανός πρόεδρος ταξίδεψε στην πρώτη γραμμή μάχης στις αρχές Μαρτίου παίρνοντας μαζί του μόνο μια μικρή ομάδα ασφαλείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top