Άρση μέτρων: Ζευγάρια που ζούσαν σε διαφορετικές χώρες συναντιούνται ξανά!

Η ανυπομονησία τους να αγκαλιάσουν ο ένας τον άλλον προκαλούν συγκίνηση

Ζευγάρι που αγκαλιάζεται

Με τη σταδιακή άρση των μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού, τα σύνορα ανοίγουν ξανά και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι καταφέρνουν να συναντήσουν ξανά μετά από μήνες τους αγαπημένους τους. Δύο ζευγάρια που «εγκλωβίστηκαν» ανάμεσα στα «τείχη» που ύψωσε η πανδημία στη Γερμανία και την Ελβετία, ανυπομονούν να αγκαλιαστούν ξανά.

Η ιστορία του Λούκας και της Λεονί

Εκείνος ζει στην Ελβετία, εκείνη στη Γερμανία. Πριν από τον κορωνοϊό, αυτό δεν σήμαινε και πολλά για τον Λούκας και τη Λεονί, ένα «διασυνοριακό» ζευγάρι. Όμως αιφνιδιαστικά, ένας φράκτης υψώθηκε μεταξύ τους και τους υποχρέωσαν να μείνουν χωριστά.

Καφέ στη Γερμανία δίνει στους πελάτες καπέλα για να κρατούν αποστάσεις

Την Παρασκευή, εργάτες άρχισαν να αποσυναρμολογούν τον φράκτη μεταξύ της γερμανικής πόλης Κωνστάντζα και της ελβετικής πόλης Κροϊτσλίνγκεν, που αναδείχθηκε σε σύμβολο της διαίρεσης που δημιούργησε η πανδημία, αφότου υψώθηκε βιαστικά για να κλείσει τα σύνορα. 

Εδώ και εβδομάδες, ζευγάρια πήγαιναν εκεί για να κοιτάξει ο ένας τον άλλο. Όμως, αφού η Ελβετία και η Γερμανία συμφώνησαν να ανοίξουν τα σύνορα, ο φράκτης αναμένεται να γκρεμιστεί έως τα μεσάνυχτα.

4 συμβουλές για να κρατήσετε τη σχέση σας ζωντανή

Ο 34χρονος Λούκας και η 31χρονη Λεονί ανέμεναν τα σύνορα να ανοίξουν νωρίτερα και η Λεονί δε μπορεί να συγκρατήσει την ανυπομονησία της.

«Είναι ενοχλημένη, πολύ ενοχλημένη. Τώρα, γελάει από την άλλη πλευρά των συνόρων προς τα εμένα, ο αδελφός της τής έδωσε μια μπίρα, νομίζω ότι βοήθησε. Όταν καταφέρουν να διασχίσουν τα σύνορα, θα πάνε να φάνε μαζί, εάν υπάρχει χρόνος και θα περάσουν μαζί το Σαββατοκύριακο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λούκας.

Υπό κανονικές συνθήκες, ο κόσμος μπορούσε να κάνει έναν περίπατο, ποδήλατο ή ακόμα και να κολυμπήσει μεταξύ των γειτονικών παραλίμνιων πόλεων. Στα μέσα Μαρτίου, όμως, η γερμανική αστυνομία έφτιαξε τον φράκτη στη δική της πλευρά των συνόρων. 

Όταν ο κόσμος συνέχισε να πηγαίνει εκεί και να παραβιάζει τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης καθώς αγκάλιαζε ο ένας τον άλλο ή ακόμα και φιλιόντουσαν μέσα από τα κενά του σύρματος, οι αρχές σήκωσαν έναν δεύτερο φράκτη για να τους κρατήσει μακριά.

Η ιστορία του Ζαν Πιερ και της Μάγια

Ο Ζαν Πιερ Βάλτερ, ένας Ελβετός, οδηγούσε από τη Ζυρίχη στην περιοχή για να δει τη Γερμανίδα σύντροφό του Μάγια Μπούλικ, η οποία οδηγούσε για τρεις ώρες από το σπίτι της κοντά στη Χαϊδελβέργη. 

«Το να βλέπουμε τον φράκτη να αποξηλώνεται είναι ένα σημάδι ότι η κανονική ζωή μας μπορεί να επιστρέψει. Έχουμε μια δυνατή σχέση και αυτό μας βοήθησε να βγούμε αλώβητοι», ανέφερε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top