ΗΠΑ: Η Πελόζι έσκισε τα χαρτιά του Τραμπ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του

Ο Πρόεδρος δεν έδωσε το χέρι του στην Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Δείτε στο βίντεο την "αμήχανη" στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στην Νάνσι Πελόζι/ Video:Reuters

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του ενώπιον του Αμερικανικού Κογκρέσου. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς ανέβαινε στο βήμα και ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι τον χειροκροτούσαν θερμά, αντί να κάνει χειραψία με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, προτίμησε να της δώσει έναν φάκελο με την κατάσταση της οικονομίας στην χώρα. 

Δίκη Τραμπ: Απέρριψε την κλήση μαρτύρων η Γερουσία

Η Νάνσι Πελόζι σκέφτηκε έναν προκλητικό τρόπο να απαντήσει στην κίνηση του, καθώς με το που τελείωσε η ομιλία του Ντοναλντ Τραμπ, εκείνη σηκώθηκε όρθια και άρχισε να σκίζει όσα έγγραφα βρίσκονταν μέσα στον φάκελο

Φυσικά, η αντίδραση του Λευκού Οίκου δεν άργησε να έρθει, αφού μετά από λίγο οι εκπρόσωποι του έγραψαν στο twitter: «Ο λόγος αυτός ήταν για τους Αμερικανούς ήρωες και εργαζόμενους. Εκείνη αποφάσισε πως αξίζουν κυριολεκτικά σκίσιμο»

Η Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε απάντηση της, δήλωσε πως ήταν το πιο ευγενικό πράγμα που μπορούσε να κάνει.

Η κόντρα μεταξύ Τραμπ- Πελόζι

H Νάνσι Πελόζι σκίζει τα έγγραφα που της παρέδωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος/ Φωτογραφία: APIMAGES

Είναι γνωστή η διαμάχη μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ και της Νάνσι Πελόζι, καθώς η δεύτερη υποστηρίζει πως ο Τραμπ έχει χρησιμοποιήσει το αξίωμά του για προσωπικό του όφελος.

Πυροβολισμοί κοντά στο θέρετρο του Τραμπ στη Φλόριντα

Συγκεκριμένα, η 52η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων έχει καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Αμερικανού Προέδρου με αφορμή το λεγόμενο «ουκρανικό σκάνδαλο», κατά το οποίο ο Τραμπ φαίνεται πως άσκησε πιέσεις στην κυβέρνηση του Κίεβου, προκειμένου να μάθει περισσότερα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Χάντερ Μπάιντεν, γιού του υποψηφίου των Δημοκρατικών για το 2020, Τζο Μπάιντεν.

Τραμπ:«Ο σοσιαλισμός καταστρέφει τα έθνη»

Παρέμβαση Τραμπ σε Ερντογάν: Βρείτε τα με την Ελλάδα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος προκάλεσε αντιδράσεις και με την ομιλία του. Ξεκινώντας, ο Ντόναλντ Τραμπ  υποστήριξε πως στα τρία χρόνια που έχει εκλεγεί έχει τηρήσει τις υποσχέσεις του.

«Οι ΗΠΑ έχουν απαλλαγεί από τους εχθρούς τους», δήλωσε, ενώ απαίτησε από τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες και ισχυρίστηκε πως στις ΗΠΑ, αυτές σημείωσαν άνοδο 400 εκατομμυρίων δολλαρίων. 

«Ο σοσιαλισμός καταστρέφει τα έθνη, αλλά να θυμάστε πάντα ότι η ελευθερία ενώνει τις ψυχές» δήλωσε κλείνοντας την ομιλία του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top