ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-Η στιγμή που οι αστυνομικοί πυροβολούν πισώπλατα τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ

Έτσι τον συνέλαβαν

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-Η στιγμή που οι αστυνομικοί πυροβολούν πισώπλατα τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύλληψης στις Βρυξέλλες του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του πλέον καταζητούμενου ανθρώπου στην Ευρώπη, δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στο νέο βίντεο φαίνεται η στιγμή που ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, με λευκά ρούχα και καπέλο, βγαίνει από το κτίριο και τρέχει, ενώ οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων τον πυροβολούν στο αριστερό πόδι. Ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στην Ευρώπη πέφτει έτσι, στα χέρια της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι θεωρείται ο εγκέφαλος της επίθεσης του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι, με 130 νεκρούς. Συνελήφθη 500 μέτρα από το σπίτι των γονιών του, στο Μολενμπέκ, που θεωρείται άντρο των τζιχαντιστων.

Οι βελγικές αρχές απήγγειλαν ήδη κατηγορίες στον Αμπντεσλάμ και τον ανακρίνουν.

"Είμαι χαρούμενος που τελείωσε. Δεν άντεχα άλλο" φέρεται να είπε. Ο 26χρονος Γάλλος, μαροκινής καταγωγής, αποκάλυψε ότι "ήθελε να ανατιναχτεί μέσα στο Stade de France» τη νύχτα του μακελειού, αλλά τελικά άλλαξε γνώμη.Τώρα συνεργάζεται. Οι πληροφορίες που δίνει αξίζουν χρυσάφι, δήλωσε ο συνήγορός του.

Εν των μεταξύ, οι αρχές σήμερα ταυτοποίησαν έναν συνεργό του, τον 24χρονο Νατζιμ Λααχράουι, με το ψευδώνυμο Σουφιάν Καγιάλ.

Το Βέλγιο είναι σε συναγερμό για πιθανά αντίποινα, δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών της χώρας, ενώ στις Βρυξέλλες μετέβη και ο εισαγγελέας του Παρισιού.

Συναγερμός όμως έχει σημάνει και στο Λονδίνο, "για πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις" όπως γράφουν οι Sunday Times. Αναφέρουν ότι αστυνομία, ειδικές δυνάμεις, και στρατός είναι σε ετοιμότητα για πιθανά, παράλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμπντεσλάμ: Η παραγγελία της πίτσας που τον πρόδωσε-«Ήθελε να ανατιναχθεί στο Stade de France»

Σαλάχ Αμπντεσλάμ: Θα αρνηθεί την έκδοσή του στη Γαλλία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top