Τι γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ για την συνέντευξη της Μέρκελ για την Ελλάδα!

«Το Grexit ήταν στο τραπέζι αλλά το απορρίψαμε» είπε η καγκελάριος

Τι γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ για την συνέντευξη της Μέρκελ για την Ελλάδα!

​Πρώτο θέμα σε όλα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης είναι σήμερα η συνέντευξη της Άνγκελα Μέρκελ για την Ελλάδα!

Η Bild γράφει: «ΤΡΙΤΟ πακέτο βοήθειας - O Αντιπρόεδρος της επιτροπής καλεί γρήγορα για μεταρρυθμίσεις - Η ΕΕ προειδοποιεί την Αθήνα πριν από τα νέα κόλπα».

Η Frankfurter Allgemeine έχει τίτλο: «Κρούγκμαν: είναι απογοητευμένη από Τσίπρα»

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν ήταν μεταξύ των οικονομολόγων, που έως τώρα ήταν καλύτερος σύμμαχος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τώρα βρίσκεται σε απόσταση.

Η Der Spiegel έχει τίτλο: «Νέο ξεκίνημα στην Ελλάδα - Άνοιξαν οι τράπεζες, αύξηση των φόρων». Η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα ξεκινά την πρώτη εβδομάδα μετά τις μεγάλες αποφάσεις: Οι Τράπεζες ξανάνοιξαν τα τρόφιμα είναι πιο ακριβά, λόγω του υψηλότερου ΦΠΑ - και ένα δισεκατομμύριο δόση είναι καταβλητέα.

Η Suddeutsche Zeitung με τίτλο «Το τέλος της παντοδυναμίας της Μέρκελ» αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φλερτάρει με την παραίτηση!

Η Taggesspiegel έχει τίτλο: «Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: ήρωας και αντιήρωας» και ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι σπάνια ένας Γερμανός υπουργός Οικονομικών προφορικά ξυλοκοπήθηκε τόσο άσχημα - ή επαινεθεί.

Η Die Welt έχει τίτλο: «8 λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα δεν είναι για να σωθεί»

Η Die Zeit: «Το SPD επέκρινε υποδείξεις παραίτησης Σόιμπλε»

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Αντιπρόεδρος του SPD Stegner κατηγορεί τον Υπουργό Οικονομικών, να παραιτηθεί λόγω της ελληνικής κρίσης. Η καγκελάριος δήλωσε ότι η συζήτηση για Grexit έκλεισε.

Handelsblatt: «Άνοιγμα τραπεζικών, αύξηση του ΦΠΑ - Τι περιμένει η Ελλάδα τη Δευτέρα»

Η καταπολέμηση της φοροφυγής είναι δύσκολο, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

ARD: Ελλάδα-Επιχειρήσεις ελπίδα για καλύτερες μέρες

Οι Ελληνικές Εταιρείες αναπνέουν προσεκτικά: γιατί οι τράπεζες ξανανοίξαν, οι επιχειρήσεις μπορούν να πληρώσουν τους προμηθευτές τους και πάλι - και τους υπαλλήλου�� τους μισθούς τους. Αλλά παρ 'όλα αυτά εξακολουθεί να είναι δύσκολες στιγμές για αυτούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top