ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΤΗΚΑΝ ρωσικά αεροσκάφη πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα

Οι πιλότοι απενεργοποίησαν τα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού της θέσης τους

ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΤΗΚΑΝ ρωσικά αεροσκάφη πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία πετούσαν πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα εντοπίστηκαν από αεροσκάφος επιτήρησης του NATO και αναχαιτίστηκαν πάνω από διεθνή ύδατα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Αμύνης της Λιθουανίας.

«Αυτά ήταν τα πρώτα ρωσικά μαχητικά που εντοπίστηκαν από τις νατοϊκές αεροπορικές δυνάμεις επιτήρησης στη Βαλτική φέτος», ανέφερε η Βικτόρια Τσιμινίτε, προσθέτοντας ότι οι Ρώσοι πιλότοι απενεργοποίησαν τα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού της θέσης τους, για να μην έχουν επαφή το σύστημα ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.

Η ίδια επεσήμανε ότι τα ρωσικά αεροσκάφη πετούσαν χωρίς να έχουν υποβάλει σχέδια πτήσης από την ηπειρωτική Ρωσία στο Καλίνινγκραντ, τον ρωσικό θύλακα μεταξύ των δυο κρατών μελών του ΝΑΤΟ, την Πολωνία και τη Λιθουανία.

Αυτή ήταν μια από τις μεγαλύτερες ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις των τελευταίων ετών, με τη συμμετοχή οκτώ μαχητικών Σουχόι Su-27 και Su-34 και τριών μεταγωγικών.

Ένα χρόνο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία, η Ρωσία ανακοίνωσε την έναρξη ευρείας κλίμακας στρατιωτικών γυμνασίων, με τη συμμετοχή πολεμικώ�� αεροσκαφών, υποβρυχίων και 45.000 στρατιωτών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top