Κινηματογραφική ΛΗΣΤΕΙΑ-ΜΑΜΟΥΘ στην Γαλλία: οι δράστες έφυγαν με λεία 9 εκ. ευρώ!

Μια ομάδα 15 ατόμων επιτέθηκε σε φορτηγά που μετέφεραν κοσμήματα

Κινηματογραφική ΛΗΣΤΕΙΑ-ΜΑΜΟΥΘ στην Γαλλία: οι δράστες έφυγαν με λεία 9 εκ. ευρώ!

​Περίπου 15 ληστές επιτέθηκαν σε δύο φορτηγά που μετέφεραν κοσμήματα, τα οποία κατάφεραν να ληστέψουν, παρά το γεγονός ότι ήταν πολύ καλά φρουρούμενα.

Τα κοσμήματα που εκλάπησαν ήταν συνολικής αξίας 9 εκατομμυρίων ευρώ και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Η ληστεία έγινε τα μεσάνυχτα της Τρίτης στον αυτοκινητόδρομο Α6, στα διόδια του Αβαγιόν, κοντά στην περιοχή Ντιζόν της Γαλλίας. Ευτυχώς δεν υπάρχουν τραυματίες, καθώς δεν υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών, παρόλο που οι ληστές ήταν βαριά οπλισμένοι.

Με την απειλή των όπλων, οι ληστές ανάγκασαν τους οδηγούς των φορτηγών να βγουν από τα οχήματα, τα οποία στη συνέχεια κατέλαβαν και διέφυγαν με αυτά και τέσσερα ακόμα αμάξια. Η αστυνομία εντόπισε τα κλεμμένα βαν καμένα και εγκαταλειμμένα σε ένα δάσος κοντά στο σημείο της επίθεσης, ενώ τα κοσμήματα, φυσικά, είχαν κάνει φτερά. Η αστυνομία ερευνά την περιοχή και με εναέρια μέσα.

Να σημειωθεί πως είναι μια από τις πιο θεαματικές ληστείες στη Γαλλία, μετά από εκείνη του 2007 στο κοσμηματοπωλείο Harry Winston στο Παρίσι, όταν άνδρες μεταμφιεσμένοι σε ζωγράφους είχαν κλέψει κοσμήματα αξίας μεγαλύτερης από 100 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top