Ιερωμένος του Ισλαμικού Κράτους θα τιμωρηθεί επειδή αντιτάχθηκε στο θάνατο του Ιορδανού πιλότου

Θα οδηγηθεί σε δίκη και δεν αποκλείεται να θανατωθεί

Ιερωμένος του Ισλαμικού Κράτους θα τιμωρηθεί επειδή αντιτάχθηκε στο θάνατο του Ιορδανού πιλότου

Εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για την πυρπόληση του Ιορδανού πιλότου και τώρα θα τιμωρηθεί.

Ο λόγος για ιερωμένο του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος αντιτάχθηκε στην απόφαση της οργάνωση�� να τον κάψει ζωντανό και τελικά όχι μόνο απομακρύνθηκε από τη θέση του αλλά θα προσαχθεί και σε δίκη.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του σώματος των ιερωμένων του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Αλ Μπαμπ της συριακής επαρχίας του Χαλεπίου, ο ιερωμένος, υπήκοος της Σαουδικής Αραβίας, διατύπωσε τις αντιρρήσεις και δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι για τη θανάτωση του Ιορδανού πιλότου πρέπει να προσαχθούν σε δίκη.

Η θανάτωση του Ιορδανού πιλότου καταδικάσθηκε από μουσουλμάνους ιερωμένους, αλλά ακόμη και από στελέχη της Αλ Κάιντα, ως «αντιβαίνουσα στο Ισλάμ».

Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου θεωρεί ότι το Ισλαμικό Κράτος θα θανατώσει τον ιερωμένο.

Το Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε στο Twitter φετβά, σύμφωνα με την οποία το Ισλάμ επιτρέπει στους «πιστούς» να θανατώνουν απίστους, καίγοντάς τους ζωντανούς. Μουσουλμάνοι ιερωμένοι δήλωσαν ότι απαγορεύεται να θανατωθεί οποιοσδήποτε με αυτόν τον τρόπο.

Μετά την θανάτωση του ιορδανού πιλότου, το πανεπιστήμιο Αλ Άζχαρ, ένας από τους εγκυρότερους θεσμούς του σουνιτικού Ισλάμ, ο οποίος έχει έδρα την Αίγυπτο, ζήτησε «να θανατωθούν, να σταυρωθούν οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους και να ακρωτηριασθούν στα χέρια και τα πόδια τους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top