Στο ΦΩΣ συνομιλίες που καίνε το Νικολα Σαρκοζί

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις κατηγορίες διαφθοράς που τον βαρύνουν

Στο ΦΩΣ συνομιλίες που καίνε το Νικολα Σαρκοζί

​Τηλεφωνικές συνομιλίες φωτιά δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα Le Monde που καίνε τον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και αποκαλύπτουν συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται.

Η εφημερίδα δημοσιεύει αποσπάσματα από την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών του Σαρκοζί με ανώτατο δικαστικό, στον οποίο υπόσχεται ότι θα μεσολαβήσει για να καταλάβει ένα υψηλότερο πόστο στο Μονακό.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και ο δικηγόρος του Τιερί Ερζόγκ στις συνομιλίες τους αναφέρονται συνεχώς στον διακαή πόθο του δικαστή Ζιλμπέρ Αζιμπέρ να διορισθεί σε υψηλή δικαστική θέση στο Πριγκιπάτο.

Ο Αζιμπέρ, εναντίον του οποίου έχουν επίσης απαγγελθεί κατηγορίες, θεωρείται ύποπτος για απόκτηση απόρρητων πληροφοριών σχετικά με την δικαστική εξέλιξη για το σκάνδαλο Μπετανκούρ που αφορούσε τον Νικολά Σαρκοζί και τη διαβίβασή τους σε εκείνον.

Μάλιστα ο ανώτατος δικαστής θεωρείται ότι άσκησε επιρροή σε άλλους δικαστές υπέρ του Νικολά Σαρκοζί.

«Θα τον βοηθήσω. Εγώ θα τον προωθήσω… τηλεφώνησέ του σήμερα και πες του ότι πηγαίνω στο Μονακό και ότι θα δω τον πρίγκιπα», λέει ο πρώην Γάλλος πρόεδρος στον Ερζόγκ στις 5 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια συνομιλίας με κινητό που είχε αγορασθεί σε πλαστό όνομα.

Σε νέα επικοινωνία που είχε ο Σαρκοζί με τον δικηγόρο του στις 24 Φεβρουαρίου, του ανακοινώνει ότι άμεσα θα επέμβει για να ικα��οποιήσει τον δικαστή.

«Μπορείς να του πεις ότι θα κάνω το διάβημα προς τον πρόεδρο της κυβέρνησης αύριο ή μεθαύριο», ακούγεται να λέει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, όμως στις 26 Φεβρουαρίου, τηλεφωνώντας στον Ερζόγκ από το κανονικό του τηλέφωνο ο Σαρκοζί υπαναχωρεί και λέει:

«Κατάλαβα ότι αυτό θα ήταν λίγο γελοίο και προτίμησα να μην μιλήσω».

Όπως αναφέρει η Le Monde λίγα λεπτά αργότερα οι δύο άνδρες ξαναμιλούν από το πλαστό κινητό αυτή τη φορά και έχουν παρόμοια συνομιλία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δικαστική έρευνα έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι Σαρκοζί και Ερζόγκ είχαν μάθει στις 25 Φεβρουαρίου ότι και η μυστική τους γραμμή είχε τεθεί υπό παρακολούθηση και για το λόγο αυτό προσάρμοσαν και τις συνομιλίες τους.

Η έρευνα σε βάρος του Νικολά Σαρκοζί για άσκηση αθέμιτης επιρροής, δωροδοκία και παραβίαση του απορρήτου δικαστικής έρευνας ξεκίνησε στις 26 Φεβρουαρίου και συνεχίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top