Πρωτότυπη δικαιολογία: Έρευνα δείχνει πως αν αγαπάς τον σύντροφο σου τον κάνεις… κερατά

Οι περισσότεροι «άπιστοι» είναι ευτυχισμένοι στο γάμο τους

Πρωτότυπη δικαιολογία: Έρευνα δείχνει πως αν αγαπάς τον σύντροφο σου τον κάνεις… κερατά

​Αν έχεις περάσει ώρες κλαίγοντας επειδή ο αγαπημένος σου σε έχει απατήσει, μια Αμερικανίδα ψυχοθεραπεύτρια, η Εστέρ Περέλ, έρχεται να σε παρηγορήσει, μιας και όπως ισχυρίζεται όσο περισσότερο αγαπάς κάποιον τόσο πιο εύκολα τον… κερατώνεις!

Σύμφωνα με την Εστέρ ο κλειστός και απομονωτικός χαρακτήρας των σχέσεων ή του γάμου είναι η βασική αιτία της απιστίας. Να σημειωθεί ότι η επιστήμονας χαρακτηρίστηκε από την εφημερίδα New York Times ως «εθνική σεξουαλική θεραπεύτρια».

apistia1_0.jpg

Η ίδια είναι και συγγραφέας του βιβλίου «Η ερωτική ευφυία» στο οποίο αποκαλύπτει ότι τα ζευγάρια που επιδιώκουν αποκλειστικά το κομφόρ και την στενή οικογενειακή φωλίτσα σκοτώνουν το πνεύμα της περιπέτειας που είναι απαραίτητο για την σεξουαλική ζωή του ζεύγους. Πιο απλά, περιγράφει τι είναι μια αποπνικτική σχέση.

Σύμφωνα λοιπόν με την ψυχοθεραπεύτρια, η πλειοψηφία όσων διατηρούν εξωσυζυγικές σχέσεις είναι ευτυχισμένοι στο γάμο τους ή στη σχέση τους και δεν θα εγκατέλειπαν τον ή την σύντροφο τους. Το προφίλ των άπιστων συντρόφων αναλύει η διάσημη γυναίκα στα βιβλία της, όπου όπως όλα δείχνουν, είναι μονογαμικοί μεγάλης διάρκειας και ξαφνικά ένα πρωινό «επισκέπτονται» έναν κόσμο στον οποίο δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα έμπαιναν. Μετά την απιστία, μένουν μονογαμικοί στη σκέψη, αλλά διχασμένοι ανάμεσα σε αυτό που σκέπτονται και σε αυτό που κάνουν.

Μετά από χρόνια έρευνας η Εστέρ υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι απιστούν γιατί ψάχνουν τον αλλοτινό τους εαυτό, αυτόν που μέσα στο ζευγάρι έχουν χάσει.

Κάτι μου λέει ότι θα γίνει η αγαπημένη δικαιολογία πολλών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top