«Ναι» από το ρουμανικό δικαστήριο στη θανάτωση των αδέσποτων

Πρόντα : Προστατεύουμε ανθρώπινες ζωές - Σάλος από φιλόζωους

«Ναι» από το ρουμανικό δικαστήριο στη θανάτωση των αδέσποτων

«Πράσινο φως» άναψε το ανώτατο ρουμανικό δικαστήριο για το νόμο του Κοινοβουλίου περί θανάτωσης των αδέσποτων στη χώρα.

Ο θάνατος ενός 4χρονου αγοριού, που φέρεται να προκληθηκε από επίθεση σκυλιών, ξεσήκωσε μεγάλες αντιδράσεις στη Ρουμανία, με την κυβέρνηση να περνά νόμο που επιτρέπει τη θανάτωση ενός αδέσποτου εντός 2 εβδομάδων αν δεν υπάρξει οικογένεια να το υιοθετήσει ή δεν μπορεί να φιλοξενηθεί σε κέντρο κάποιου δήμου.

«Είναι απόλυτα καθαρό ότι πρέπει να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Πρόντα, ο οποίος τόνισε ότι δε θα γινόταν αυτό εάν ο αριθμός των αδέσποτων ήταν «λογικός».

Την ώρα, πάντως, που στη Ρουμανία επιχειρείται μια άνευ προηγούμενου εξόντωση των αδέσποτων (συχνά με βάρβαρο τρόπο), σάλος έχει προκληθεί από φιλοζωικές οργανώσεις εντός αλλά και εκτός Ρουμανίας αλλά και διάσημους, όπως η Μπριζίτ Μπαρντό (γνωστή για τα φιλοζωικά της αισθήματα) που έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου.

Μάλιστα, δεκάδες φιλοζωικές ομάδες (μεταξύ αυτών και πολλοί Έλληνες) έχουν φθάσει στη Ρουμανία θέλοντας να σώσουν όσα περισσότερα αδέσποτα μπορούν, μεταφέροντας τα σκυλιά στις χώρες τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top