Θρίλερ με τον Σνόουντεν: Προειδοπ��ίηση των ΗΠΑ σε Κίνα και Ρωσία

Θα υπάρχουν επιπτώσεις στην σχέση των δύο χωρών

Θρίλερ με τον Σνόουντεν: Προειδοποίηση των ΗΠΑ σε Κίνα και Ρωσία

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση του Αμερικανού πρώην συμβούλου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος κατηγορείται από τις ΗΠΑ για κατασκοπεία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ δεν πρέπει να επιβιβάστηκε στην πτήση SU150 της Αεροφλότ, που εκτελεί το δρομολόγιο Μόσχα – Αβάνα.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό του ταξιδιού του, που είχε διαρρεύσει στα ΜΜΕ, ο Σνόουντεν είχε περάσει τον έλεγχο εισιτηρίων και επρόκειτο να ταξιδεύσει με την πτήση αυτή συνοδευόμενος από τη Σάρα Χάρισον, νομικό σύμβουλο του ιδρυτή των Wikileaks Τζουλιάν Ασάνζ.

Πολλοί δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία είχαν επιβιβαστεί στην πτήση αυτή, αλλά όπως ειδοποίησαν, κανείς τους δεν είδε τον Σνόουντεν να επιβιβάζεται στην πτήση.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, προειδοποίησε πώς θα υπάρχουν επιπτώσεις στην σχέση των ΗΠΑ με την Κίνα και την Ρωσία σε περίπτωση που οι δύο χώρες έχουν βοηθήσει τον πρώην σύμβουλο της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των Έντουαρντ Σνόουντεν να αποφύγει την έκδοσή του στις ΗΠΑ από το Χονγκ Κονγκ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top