«Την κόκκινη γραμμή πλησιάζει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν»

Κρούει "καμπανάκι" ο Νετανιάχου

«Την κόκκινη γραμμή πλησιάζει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν»

​Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι ο σχηματισμός της κυβέρνησής συνασπισμού θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, σχεδόν έξι εβδομάδες μετά τις εκλογές.

«Παρά τις δυσκολίες, έχω την πρόθεση να σχηματίσω μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση μέσα στις επόμενες ημέρες, και το πρώτο πράγμα που η νέα μου κυβέρνηση θα έχει το προνόμιο να κάνει είναι να υποδεχτεί θερμά τον Πρόεδρο Ομπάμα στο Ισραήλ», είπε ο Νετανιάχου σε ζωντανή ομιλία του που μεταδόθηκε μέσω δορυφόρου από το Ισραήλ, προς τους συμμετέχοντες στο ετήσιο συνέδριο του κυριότερου φιλοϊσραηλινού λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες, του AIPAC.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ και στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη, μεταξύ 20 και 22 Μαρτίου, γεγονός που θα σηματοδοτήσει την πρώτη του επίσκεψη στο Ισραήλ, ως πρόεδρος.

"Πιστέψτε με, είναι πολύ πιο εύκολο να βρεθεί έδαφος συνεννόησης μεταξύ δύο κομμάτων απ' ό,τι μεταξύ 10 κομμάτων", δήλωσε αστειευόμενος, ενώ Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι συγκρούονται για τον προϋπολογισμό στην Ουάσιγκτον: «Αν μπορώ να σας δώσω μια δωρεάν συμβουλή: αυτή είναι μην υιοθετήσετε το ισραηλινό σύστημα διακυβέρνησης».

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση συνασπισμού θα γίνει με το κεντρώο κόμμα Yesh Atid και το εθνικιστικό θρησκευτικό κόμμα Εβραϊκή Εστία, ενώ αποκλείονται τα υπερορθόδοξα κόμματα.

Ο Νετανιάχου εκτίμησε ότι η Τεχεράνη δεν είχε φτάσει ακόμα στη «κόκκινη γραμμή» για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, αλλά «παίρνει θέση για να την υπερβεί πολύ γρήγορα όταν θα αποφασίσει να το κάνει».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, πρόσθεσε επίσης ότι η Τεχεράνη έχει επιλέξει να συνεχίσει με οποιοδήποτε κόστος το στρατιωτικό πυρηνικό της πρόγραμμα, παρά τις οικονομικές κυρώσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top