Το Άμστερνταμ έβαλε «stop» στην χρήση κάνναβης στα σχολεία

Γίνονται πιο αυστηρά τα μέτρα στην Ολλανδία

​Νέο ��έτρο εφαρμόζει ο δήμος του Άμστερνταμ, ο οποίος θα απαγορεύσει και επισήμως τη χρήση της κάνναβης στα... σχολεία. Είναι η πρώτη φορά που περνάει ένα τέτοιο μέτρο στην Ολλανδία.

Εκπρόσωπος της δημαρχίας είπε ότι θα απαγορευτεί επισήμως η χρήση της ινδικής κάνναβης "εντός και γύρω από τα σχολεία του Άμστερνταμ", υπογραμμίζοντας ότι το νέο μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο.

Το Άμστερνταμ είναι η πρώτη πόλη που λαμβάνει και επισήμως μια τέτοια απόφαση παρά το γεγονός ότι η χρήση κάνναβης απαγορεύεται ήδη σε πολλά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Έμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν, στόχος είναι "να στηριχθούν τα σχολεία που είχαν ήδη εφαρμόσει ανάλογα μέτρα".

Η κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών είναι παρά��ομη στην Ολλανδία. Ωστόσο από το 1976 επιτρέπεται η πώληση κάνναβης (μέχρι 5 γραμμάρια κατ' άτομο) και η κατανάλωσή της στα κόφι-σοπ.

Η ανακοίνωση της δημαρχίας λέει ότι, ο νέος δημοτικός κανονισμός θα βοηθήσει τους διευθυντές των σχολείων και τους καθηγητές να εφαρμόσουν την απαγόρευση αφού θα μπορούν στο εξής να καλούν την αστυνομία για να συλλάβει τους παραβάτες. «Για τη χρήση ινδικής κάνναβης μέσα ή κοντά σε ένα σχολείο "μπορεί να επιβάλλεται πρόστιμο ή υποχρεωτική κοινωνική εργασία» ανακοίνωσε εκρόσωπος του δήμου..

Η χρήση κάνναβης θα απαγορευτεί επίσης στις παιδικές χαρές. Επιπλέον, τα κόφι-σοπ που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 250 μέτρων από κάποιο σχολικό ίδρυμα θα πρέπει να κλείσουν μέχρι τον Ιανουάριο του 2014.

Από την 1η Ιανουαρίου 2013 οι δήμοι της Ολλανδίας θα μπορούν να επιλέξουν αν θα απαγορεύσουν ή όχι την πώληση κάνναβης στα κόφι-σοπ και σε άτομα που δεν κατοικούν μόνιμα στη χώρα. Το Άμστερνταμ, που φιλοξενεί περίπου το ένα τρίτο των κόφι-σοπ της χώρας, διαβεβαίωσε ότι οι πόρτες των καταστημάτων αυτών θα παραμείνουν ανοιχτές και για τους τουρίστες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top