Χιόνισε σε ορεινές περιοχές Απρίλη μήνα! Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Στην καρδιά της άνοιξης, η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα

Δείτε το ρεπορτάζ της Άννας Σταματιάδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία

Η κακοκαιρία έδειξε τα «δόντια» της μέσα σε λίγες ώρες, σε αρκετές περιοχές της χώρας. Στην καρδιά της άνοιξης, η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα, σημειώθηκαν ισχυρές καταιγίδες, δέντρα έπεσαν, ενώ υπήρξαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης. Το παράδοξο είναι ότι είδαμε μέχρι και χιόνια… Απρίλη μήνα.

Καιρός: Η κακοκαιρία έφερε πλημμύρες και… χιόνια

Χιόνισε σε Τρίκαλα, Μέτσοβο και Βίγλα

Χειμωνιάτικο σκηνικό, μια ανάσα πριν από το Πάσχα, στις ορεινές περιοχές στη Φθιώτιδα, στην κεντρική Μακεδονία και την Ήπειρο. Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε στα διόδια της εθνικής οδού, λίγο πριν από το Μέτσοβο. 

Στα λευκά ντύθηκε το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, οι βουνοκορφές Κόζιακα και Αγράφων στα Τρίκαλα, αλλά και τα Περτουλιώτικα λιβάδια και η Βίγλα.

Πλημμύρισαν δρόμοι στην  Καρδίτσα   

Επτά μήνες μετά το εφιαλτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, το 112 ήχησε ξανά στη Θεσσαλία. Οι κάτοικοι της Καρδίτσας από τα 30αρια των προηγούμενων ημερών, ήρθαν αντιμέτωποι με..  νέο χειμώνα. 

Οχυρώθηκαν με τσουβάλια, όμως τα νερά πλημμύρισαν ξανά δρόμους και καταστήματα, βυθίζοντάς τους σε απόγνωση.

Περιπέτεια για οικογένεια που εγκλωβίστηκε στο Πήλιο

Το βράδυ της Παρασκευής, ένα ζευγάρι Ισραηλινών με τα τρία τους παιδιά εγκλωβίστηκαν σε κατάλυμα στην περιοχή Λιμνιώνας στο Πήλιο. 

Οι γονείς βλέποντας τη βροχόπτωση να αγριεύει και έναν χείμαρρο δίπλα τους να τους απειλεί, κάλεσαν σε βοήθεια. Γρήγορα στήθηκε επιχείρηση και υπήρχε αίσιο τέλος στην περιπέτειά τους.

Έπεσαν δέντρα στη Σκόπελο

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε όμως και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, Σκιάθο και Σκόπελο. Στη Σκόπελο έπεσαν δέντρα και κατέστρεψαν αυτοκίνητα. 

Η Μαγνησία «άντεξε» στην κακοκαιρία

Στη Μαγνησία μέσα σε 8 ώρες έπεσαν 95 χιλιοστά βροχής, στον Βόλο υπήρξαν προβλήματα ηλεκτροδότησης, όμως η καλή προετοιμασία αποδείχθηκε σωτήρια.

Καιρός: Άντεξε η Θεσσαλία το πέρασμα της κακοκαιρίας

Συνολικά σε 30 σημεία υπήρχαν μηχανήματα της Περιφέρειας, του Δήμου ώστε αν χρειαστεί να παρέμβουν άμεσα.  

Kολυδάς: Eκτονώθηκε η κακοκαιρία- Με ήπιο καιρό οδεύουμε προς το Πάσχα

Η κακοκαιρία εκτονώθηκε, σύμφωνα με την πρόγνωση του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά. Τοπικού χαρακτήρα βροχές αναμένονται την ερχόμενη Τρίτη και την Πέμπτη, στη Δυτική και τη βόρεια Ελλάδα.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα κυλήσει με τοπική συννεφιά, χωρίς φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα ανέβει, όμως θα σημείωσει πτώση στα μέσα της εβδομάδας. Ωστόσο, θα βρίσκεται σε πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή, κατά 2-3 βαθμούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top