Εισαγγελική παρέμβαση για τους Αγίους Αναργύρους - Τι λέει η ΕΛ. ΑΣ.

Σε ψυχιατρικό νοσοκομείο νοσηλεύεται ο δράστης

Μία εκτενή ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΑΣ για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, δίπλα από το φυλάκιο.

Η 28χρονη πήγε να ζητήσει βοήθεια από την αστυνομία, καθώς ο πρώην σύντροφός της την παρακολουθούσε και, μάλιστα, ζήτησε να τη συνοδεύσει στο σπίτι της περιπολικό. Ο αξιωματικός υπηρεσίας, ωστόσο, την ενημέρωσε πως πρέπει να καλέσει εκείνη την Άμεση Δράση, όπως και έγινε. Δεν είχε προλάβει να απομακρυνθεί παρά λίγα μέτρα από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων και κάλεσε από το κινητό της το 100. Την ώρα που μιλούσε δέχτηκε επίθεση από τον 39χρονο, που τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. 

Σήμερα διατάχθηκε ΕΔΕ, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες των αστυνομικών ενώ η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή της υπογραμμίζει πως έχει αποσταλεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες οδηγός χειρισμού υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας

Άγιοι Ανάργυροι: Τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την ώρα που μιλούσε με το 100 

Άγιοι Ανάργυροι: Διατάχθηκε Εισαγγελική Έρευνα

Εισαγγελική έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών του ΑΤ Αγίων Αναργύρων διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας που σχηματίστηκε για τη δολοφονία της 28χρονης από τον πρώην σύντροφο της έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν οι αστυνομικοί έχουν διαπράξει παράβαση καθήκοντος.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους 

Σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό 28χρονης γυναίκας πλησίον του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:

Περί την 22:10 ώρα χθες (1 Απριλίου 2024) το θύμα μετέβη με οικείο της πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου περιέγραψε περιστατικά τα οποία είχαν λάβει χώρα σε βάρος της κατά το παρελθόν από τον πρώην σύντροφό της και τα οποία είχε καταγγείλει στην Αστυνομία. Παράλληλα, περιέγραψε ότι την προηγούμενη και την ίδια μέρα διαπίστωσε ότι ο πρώην σύντροφός της κινούνταν έξω από την οικία της.

Κατά την παραμονή της στην Υπηρεσία δεν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του, εκφράζοντας την επιθυμία να μεταφερθεί με περιπολικό στην οικία της.

Κατά την έξοδό της από το Αστυνομικό Τμήμα κάλεσε την Άμεση Δράση και σε κοντινή απόσταση, ενώ συνομιλούσε με τηλεφωνήτρια, παρουσία του οικείου της προσώπου, δέχθηκε αιφνίδια επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος με χρήση μαχαιριού την τραυμάτισε θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε.

Άγιοι Ανάργυροι: Τον κατήγγειλε στην αστυνομία και τη σκότωσε έξω απο το ΑΤ

Ο δράστης συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών.

Τονίζεται ότι από το 2020 έχει καταρτιστεί οδηγός χειρισμού υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία έχουν εκπονηθεί σε συνεργασία με εισαγγελικές Αρχές. Τα πρωτόκολλα αυτά έχουν αποσταλεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες που χειρίζονται υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και βρίσκονται υπό διαρκή επικαιροποίηση.

Τα πρωτόκολλα αποτελούν τη βάση διαρκούς εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων τα δύο στη Δυτική Αττική. Ήδη, δημιουργούνται άλλα 45, ώστε να υπάρχει ένα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας.

Επιπλέον, από το 2023 τα θύματα έχουν πρόσβαση και στην ειδική εφαρμογή άμεσης και έγκαιρης ειδοποίησης της Αστυνομίας με δυνατότητα γεωεντοπισμού (Panic Button).

Άγιοι Ανάργυροι: Σκότωσε τη σύντροφό του και προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Επισημαίνεται ότι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν στην υπόθεση.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top