Άρχισαν οι τριήμεροι εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη

Γιορτάζει σήμερα η Θεσσαλονίκη

Με λαμπρότητα ξεκίνησαν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις  για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης αλλά και τον εορτασμό του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου.

Από νωρίς το πρωί άρχισαν οι εορτασμοί με την έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο που έγινε στις 8 το πρωί, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Με αυτό τον τρόπο γιόρτασε η Θεσσαλονίκη την επέτειο απελευθέρωσης και την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ». 

 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, υποδέχτηκαν στην Είσοδο του Λευκού Πύργου την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδίκασε τις επιθέσεις στο Ισραήλ

«Η 26η Οκτωβρίου είναι μέρα μνήμης όλων εκείνων που με πίστη στις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Μακεδονίας» ανέφερε η πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στις 11 το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου προς τιμήν της και λίγο αργότερα ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος, στη Λέσχη Αξιωματικών.γεύμα  παρέθεσε γεύμα  προς τιμή της. 

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. 

«Η Θεσσαλονίκη είναι πρωτεύουσα- πόλη των Βαλκανίων και έχει ένα λαμπρό μέλλον στον 21ο αιώνα» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.  Εκεί βρέθηκε και ο πρόεδρος Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. 

«Η παρακαταθήκη της ιστορία της Θεσσαλονίκης, αλλά και οι αγώνες για την ελευθερία και τη Δημοκρατία των Ελλήνων και των Ελληνίδων μας δίνουν έμπνευση»

Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσε και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Είναι μία μέρα που θα πρέπει να αναλογιστούμε, τι μπορεί να πετύχει ο ελληνικός λαός ενωμένος»

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top