«Θέλω δεύτερο παιδί, αλλά τα οικονομικά μας είναι ζόρικα»

Η υπογεννητικότητα «γερνάει» την Ελλάδα

Το δημογραφικό είναι ένα στοίχημα για το νέο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αφού η υπογεννητικότητα συρρικνώνει διαρκώς τον πληθυσμό της χώρας μας. Αρκετά ζευγάρια δηλώνουν ότι διστάζουν να κάνουν παιδιά. Η Άννα Λίτινα μίλησε με τη Στεφανία, που είναι νέα μανούλα, και κατέγραψε τους προβληματισμούς της. 

ΕΛΣΤΑΤ: Άδειασαν οι σχολικές αίθουσες λόγω υπογεννητικότητας

Η Στεφανία Κοκκίδη έχει ένα αγοράκι 2 ετών. Με τον άντρα της, όπως λέει, άργησαν πολύ να μεγαλώσουν την οικογένειά τους. Έπρεπε πρώτα να ζυγίσουν καλά τα οικονομικά τους, αφού τα έξοδα είναι πολλά. 

«Θέλω δεύτερο παιδί, αλλά τα οικονομικά μας είναι ζόρικα»

Η κ. Στεφανία Κοκκίδη μιλά στην Άννα Λίτινα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τους ενδοιασμούς που έχει να μεγαλώσει την οικογένειά της λόγω του οικονομικού

«Θέλουμε πάρα πολύ να κάνουμε μία αδελφούλα ή ένα αδελφάκι στον γιο μας, αλλά είπαμε ότι σίγουρα το οικονομικό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, οπότε θα περιμένουμε ένα, δύο ή και τρία χρόνια και θα δούμε πώς θα πάει η κατάσταση για να μπορέσουμε να το σκεφτούμε πιο σοβαρά» λέει στην κάμερα του Star και την Άννα Λίτινα.

Τι είναι το νεοσύστατο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας  

Ο πληθυσμός της χώρας έχει μειωθεί κατά 3,1% σε δέκα χρόνια από το 2011 εώς το 2021 αφού πολλά είναι τα ζευγάρια που διστάζουν να κάνουν παιδιά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2021 οι θάνατοι ήταν 58.000 περισσότεροι από τις γεννήσεις. 

Τα προγράμματα του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για το δημογραφικό

Η αύξηση του επιδόματος μητρότητας για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες στο ύψος του κατώτατου μισθού, το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» που ήδη τρέχει πιλοτικά και η αύξηση 50.000 νέων θέσεων για βρέφη και νήπια στους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι κάποια από τα προγράμματα του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για τη στήριξη των νέων ζευγαριών.

Κίνα: Οι αρχές ζητούν από τις νεόνυμφες να μείνουν έγκυες στον πρώτο χρόνο!

«Δεν υπάρχει χώρος για πολύτεκνους στα προγράμματα που "τρέχουν"»

Οι πολύτεκνες οικογένειες στην Ελλάδα υπολογίζονται στις 200.000 δηλαδή σε ένα 10% του πληθυσμού την ώρα που άλλο ένα 10% είναι άτεκνοι. 

Ωστόσο, όπως αναφέρει η κ. Δήμητρα Ινές Αγγελή, γενική γραμματέας της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, «πολλοί από τους πολύτεκνους δεν ενσωματώνονται σε αυτού του είδους την οικογενειακή πολιτική».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top