Κορωνοϊός: Πότε η Θεσσαλονίκη θα φτάσει τα επίπεδα της Αττικής

Γκίκας Μαγιορκίνης: Μείωση των ενεργών κρουσμάτων στην Ελλάδα

Δείτε στο video όλα όσα είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης για τον κορωνοϊό στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στις 11/12/2020 στο Υπουργείο Υγείας 

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας μίλησε ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας,

Βάσει των στοιχείων που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, συνεχίζεται η μείωση των ενεργών κρουσμάτων για τρίτη εβδομάδα, όπως καταγράφονται από τη μείωση του αριθμού των διαγνώσεων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Να σημειωθεί ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.395 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 102 θανάτους και 583 διασωληνωμένους.

Κορωνοϊός: Μικρός και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων - Στους 102 οι νεκροί

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Ταχύτερη συρρίκνωση της πανδημίας 

Αυτή την εβδομάδα η συρρίκνωση φαίνεται να συνεχίζει με τον ρυθμό της προηγούμενης και συγκεκριμένα στην Αττική η μείωση του αριθμού των διαγνώσεων παρέμεινε σε ποσοστό 8-10% 

Η Θεσσαλονίκη επιταχύνει τη μείωση του αριθμού των διαγνώσεων φτάνοντας ως και το 30% μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Έτσι λόγω της ταχύτερης συρρίκνωσης της επιδημίας, σημειώνει κάποιες μέρες σε απόλυτο αριθμό λιγότερες διαγνώσεις από αυτές που καταγράφονται στην Αττική, αλλά θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι εξακολουθεί να έχει υψηλότερο σχετικό αριθμό διαγνώσεων.

Όπως εξήγησε ο κος Μαγιορκίνης, αυτό σημαίνει ότι η Θεσσαλονίκη θα είναι στα επίπεδα που βρίσκεται η Αττική σήμερα, όταν δούμε να σημειώνει λιγότερες από 80 διαγνώσεις ανά ημέρα.

Η επιβάρυνση της πανδημίας στα βόρεια της χώρας διατηρείται, ενώ στα νότια της χώρας το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει χαμηλό.

Η ηλικιακή κατανομή νέων διαγνώσεων διατηρεί το βαρύ προφίλ νοσηρότητας όπως καταγράφεται από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά, με τις διαγνώσεις των 40 και άνω να διατηρούν την υψηλότερη σχετική επίπτωση.

Προειδοποίηση Χαρδαλιά Για Άρση Lockdown: Ό,τι ανοίγει ξανακλείνει  

Κορωνοϊός: Γιατί γίνονται λιγότερα τεστ τα Σαββατοκύριακα

Όπως εξήγησε ο κος Μαγιορκίνης, το ποσοστό θετικότητας έχει μεγάλη διακύμανση από ημέρα σε ημέρα και αυτό γίνεται σε παγκόσμια κλίμακα. Τα Σαββατοκύριακα εκτελούνται λιγότερες εξετάσεις ως συνδυασμός δύο στοιχείων: Πρώτον, λιγότεροι ασθενείς ενδιαφέρονται να κάνουν την εξέταση, άρα λειτουργούν λιγότερα διαγνωστικά εργαστήρια. Ωστόσο το ποσοστό των θετικών είναι υψηλότερο, καθώς προσέρχονται οι ασθενείς που έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι θετικοί.

Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία για τα κρούσματα στη Δυτική Αττική

«Κατά προτεραιότητα εκτελούνται οι επείγουσες και πιο ύποπτες εξετάσεις. Επίσης ο ακριβής τρόπος υπολογισμού της θετικότητας, πρέπει να γίνεται με την ημερομηνία δειγματοληψίας η οποία στα μοριακά τεστ μπορεί να είναι από αυθημερόν έως και τρεις ημέρες πίσω σε περίπτωση που χρειάζονται επαναληπτικές εξετάσεις ή βεβαιώσεις. Επειδή η διαδικασία δεν είναι απλή ενώ πρέπει να γίνεται αντικειμενική εκτίμηση και αξιολόγηση, από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας το ποσοστό της θετικότητας θα ανακοινώνεται από τον ΕΟΔΥ για την προηγούμενη εβδομάδα δειγματοληψίας», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top