Λέσβος: Μεγάλη επιχείρηση για τη μεταφορά προσφύγων στο Καρά Τεπέ

1.100 μετανάστες έχουν μεταφερθεί στη δομή

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών που παρέμεναν στον δρόμο μετά τη φωτιά στη Μόρια, στον πρόχειρο καταυλισμό που έχει στηθεί στο Καρά Τεπέ. Μέχρι στιγμής  περισσότεροι από 1.100 είναι οι μετανάστες που μετακινήθηκανστη δομή .

To βίντεο ντοκουμέντο που οδήγησε στη σύλληψη των εμπρηστών στη Μόρια

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν από νωρίς το πρωί την περιοχή με κλούβες των ΜΑΤ και μια αύρα της ΕΛ.ΑΣ. και άρχισαν να απομακρύνουν τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία.

Λέσβος επιχείρηση 1

Προτεραιότητα ήταν να μεταφερθούν στον καταυλισμό πρώτα οι γυναίκες και τα παιδιά με τη συνδρομή των 70 γυναικών αστυνομικών που έφτασαν στο νησί χθες από την Αθήνα.

Μεταναστευτικό: 109 παιδιά με προβλήματα υγείας αναχώρησαν για τη Γερμανία

Στη συνέχεια σειρά πήραν οι άνδρες. Μάλιστα όλοι υποβλήθηκαν σε rapid test  για τον κορωνοϊό πριν μεταφερθούν στον καταυλισμό. 

Λέσβος μετανάστες 1

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι στην πλειοψηφία τους οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονταν στη Μόρια, αρνούνται να πάνε στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και ζητούν να φύγουν από τη Λέσβο. 

Ένταση και χημικά στη Λέσβο: Πετροπόλεμος μεταναστών με αστυνομικούς

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό η Ελληνική Αστυνομία δημιουργεί Αστυνομική Διεύθυνση στο Καρά Τεπέ με έδρα τη δομή φιλοξενίας και ομάδα των ΕΚΑΜ που θα περιπολεί εσωτερικά και εξωτερικά του περιφραγμένου χώρου. 

Λέσβος Επιχείρηση 2

Μόρια: «Σαρώνουν» τα μηνύματα λίγο πριν τη φωτιά οι Αρχές

Τη διεύθυνση αυτή θα επανδρώσουν 350 αστυνομικοί που θα φτάσουν τμηματικά στο νησί από άλλες αστυνομικές διευθύνσεις, ενώ θα έχουν αποκλειστική την φύλαξη της δομής, ανεξάρτητα από την Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού. 

Λέσβος μετανάστες 2

Λέσβος: Ψάχνουν 30 Αφγανούς για την πύρινη κόλαση στη Μόρια

Η αυτόνομη αστυνομική υπηρεσία θα έχει και Τμήμα Ασφαλείας με 30 αστυνομικούς.

Λέσβος μετανάστες 3

Μόρια: Διαμαρτυρία 2.000 μεταναστών - «Θέλουμε να φύγουμε από εδώ»

Με αυτόν τον τρόπο, επιδιώκεται η εξασφάλιση της νέας δομής φιλοξενίας, η άμεση επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων σε περίπτωση συμπλοκών ή εξεγέρσεων και καταστροφικών φαινομένων Μόριας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top