Βιτριόλι: Τελικά πόσο εύκολο είναι να το βρει κάποιος στην αγορά;

Βίντεο στο διαδίκτυο παραδίδουν μαθήματα... σπιτικού θειικού οξέος

Στα ίχνη της μαυροφορεμένης γυναίκας που επιτέθηκε στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα προσπαθούν να φτάσουν οι αρχές, ερευνώντας τον τρόπο με τον οποίο προμηθεύτηκε το βιτριόλι. Όμως αποδεικνύεται, το να βρει κάποιος θειικό οξύ δεν είναι και τόσο εύκολο τελικά.

Επίθεση με βιτριόλι: Τι κατέθεσε στους αστυνομικούς η 34χρονη Ιωάννα

Οι άνδρες της ασφάλειας επιχειρούν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του καυστικού υγρού ως τα χέρια της μαυροφορεμένης γυναίκας, που σημάδεψε την όμορφη Ιωάννα. Θεωρούν πως ο τρόπος με τον οποίο το προμηθεύτηκε ίσως είναι και το μοναδικό λάθος που μπορεί να οδηγήσει στα ίχνη της. 

Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα ανησυχεί για την πορεία των εγκαυμάτων της»

Στο εμπόριο το θειικό οξύ διατίθεται κυρίως με περιεκτικότητα 96-98% και βρίσκεται εύκολα στα χρωματοπωλεία, καθώς χρησιμοποιείται ως αποφρακτικό. Ακόμα, πωλείται και χύμα προς...μόλις δύο ευρώ το κιλό. 

Επίθεση με βιτριόλι: Πλησιάζουν την μαυροντυμένη γυναίκα οι αρχές

Βίντεο δείχνουν πώς μπορεί να παράγει μόνος του θειικό οξύ

Βίντεο ανεβασμένα στο διαδίκτυο παρουσιάζουν μέχρι και σπιτική, αυτοσχέδια παρασκευή του θειικού οξέος, με θέρμανση μίγματος θείου και νιτρικού καλίου, υπό τη διοχέτευση υδρατμών. Ωστόσο, πρακτικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, καθώς πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο πείραμα, που προϋποθέτει ειδικό εξοπλισμό και γνώσεις. 

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα για την επίθεση με οξύ στην 34χρονη Ιωάννα

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος Ελλήνων Χημικών, «Η απόπειρα να φτιάξει κάποιος θειικό οξύ στο σπίτι του, ουσιαστικά είναι καταδικασμένη σε αποτυχία και το μόνο το οποίο μπορεί να αποκομίσει είναι σοβαρά προβλήματα στα μάτια και στο δέρμα, γιατί παράγεται μια πτητική ουσία, η οποία είναι ιδιαιτέρως καυστική. Ακόμα κι αν έχει πάρει κάποιος όλα τα μέτρα προφύλαξης, στο σπίτι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο»

Στην Ελλάδα, η παραγωγή του θειικού οξέος έχει σχεδόν σταματήσει, καθώς εισάγεται κυρίως από την Κίνα, όπου παρασκευάζεται με πολύ χαμηλό κόστος. 

Δύσκολη η αποκατάσταση της Ιωάννας

Τα σημάδια στο σώμα και την ψυχή της Ιωάννας είναι ακόμα βαθιά, ωστόσο όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Πέτρος Σαράκης ο χρόνος είναι γιατρός.

Επίθεση με βιτριόλι: Κρίσιμο το επόμενο χειρουργείο για την 34χρονη

«Η αποκατάσταση απαιτεί χρόνο. Μετά από αυτές τις επεμβάσεις που θα απαιτηθούν, καθώς και τις υπόλοιπες συμπληρωματικές θεραπείες, η Ιωάννα όπως και κάθε ασθενής που έχει υποστεί χημικό τραυματισμό, θα μπορεί να δει τον εαυτό της όχι ακριβώς όπως ήταν πριν, αλλά αισθητικά και λειτουργικά αποδεκτό τόσο από την ίδια όσο και από τους άλλους», τονίζει.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top