Κορωνοϊός: Τι θα γίνει αν από Οκτώβριο «συνυπάρξει» με τη γρίπη

Προβληματισμός για την επόμενη φάση της πανδημίας

Για τον κίνδυνο να συνυπάρξουν η γρίπη και ο κορωνοϊός έκανε λόγο ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Το γεγονός ότι ο κορωνοϊός έφτασε στην Ελλάδα τη στιγμή που η εποχική γρίπη άρχισε σταδιακά να υποχωρεί. Τι θα γίνει, όμως, από τον ερχόμενο Οκτώβρη; 

Κορωνοϊός: Θα σκοτώσει η ελληνική ζέστη τον ιό;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Κατερίνας Παπακωστοπούλου από το υπουργείο Υγείας, υπάρχει έντονη ανησυχία για το τι θα γίνει από τον Οκτώβριο, αναλογιζόμενοι μάλιστα ότι φέτος στη χώρα μας, πέραν του κορωνοϊού που εμφανίστηκε αργότερα, έκαναν την εμφάνισή τους τρεις τύποι γρίπης: ξεκινήσαμε με τον ΑΗ3Ν2, μετά τον Η1Ν1 και κατόπιν τη γρίπη τύπου Β.

Κορωνοϊός: Από αύριο ξεκινούν τα διαγνωστικά τεστ κατ' οίκον

Τι θα γίνει, λοιπόν, όταν μία γρίπη «συμπέσει» με τον κορωνοϊό, ο οποίος όπως φαίνεται, θα κάνει πάλι την επανεμφάνισή του από το φθινόπωρο, αφού εμβόλιο δεν προβλέπεται άμεσα;

Στους τέσσερις πρώτους, απλούς κορωνοϊούς που είναι υπεύθυνοι για το απλό κρυολόγημα, με συμπτώματα όπως συνάχι, καταρροή και λαιμό, δεν κινδυνεύουμε, καθώς αυτοί οι τύποι κορωνοϊού δεν μας βοηθούν στην απόκτηση ανοσίας.

Ωστόσο, προς το παρόν δε γνωρίζουμε τι πρόκειται να συμβεί σε περίπτωση που ο Covid-19 «χτυπήσει» μαζί με άλλες μορφές γρίπης και όλα θα φανούν από το φθινόπωρο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top