Σε έξαρση η εποχική γρίπη: Τρία παιδιά νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Στους 53 οι νεκροί - Στους 15 οι θάνατοι την προηγούμενη εβδομάδα

Σε έξαρση βρίσκεται η εποχική γρίπη με τα θύματα συνεχώς να αυξάνονται, ενώ τα νοσοκομεία γεμίζουν. Πολλά από τα θύματα της γρίπης είναι παιδιά που νοσηλεύονται σε παιδιατρικά νοσοκομεία. 

Γρίπη: Μαύρο εμπόριο στις χειρουργικές μάσκες στα νοσοκομεία!

Την τελευταία εβδομάδα έχουν εισαχθεί στην εντατική τουλάχιστον τρία παιδιά, σύμφωνα με τα στοιχεία του εθνικού οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Από την αρχή της περιόδου γρίπης πενήντα τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ μόνο την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν δεκαπέντε νεκροί. Άλλα εικοσιπέντε άτομα μπήκαν στη ΜΕΘ και άλλοι ογδόντα επτά χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

ΕΟΔΥ: Το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και μειώνει τις πιθανότητες της νόσου

Μόνο 4 στους 10 έχουν εμβολιαστεί

Η πλειοψηφία των ατόμων που μπήκε στην εντατική ανήκει στην ομάδα υψηλού κινδύνου και μόνο τέσσερις στους δέκα είχαν εμβολιαστεί.

Λοιμωξιολόγος ΕΟΔΥ: «Φέτος το εμβόλιο για τη γρίπη δεν ήταν πολύ καλό»

Συνήθως στα μέσα Φεβρουαρίου κάθε περίοδο γρίπης καταγράφεται η κορύφωση  της επιδημίας, η οποία μπορεί να παραμείνει σε αυτή τη φάση, περίπου δυο εβδομάδες, πριν αρχίσει η υποχώρηση του κύματος.

Αυτοψία STAR - Ελλείψεις σε φάρμακα, μάσκες και αντισηπτικά λόγω γρίπης

Οι ειδικοί του ΕΟΔΥ συνιστούν τον αντιγριπικό εμβολιασμό, ακόμη και τώρα, ως μια αποτελεσματική λύση προφύλαξης από τη νόσο και την τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής ως τον καλύτερο τρόπο προστασίας και αντιμετώπισης της γρίπης.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top