Αυτοψία STAR - Ελλείψεις σε φάρμακα, μάσκες και αντισηπτικά λόγω γρίπης

Πλέον δίνονται μόνο με συνταγή γιατρού

Μεγάλες ελλείψεις παρατηρούνται σε φαρμακεία της Ελλάδας, τη στιγμή που ο ιός της γρίπης κάνει την επέλασή του. Κι αυτό γιατί ο κόσμος αγόρασε μεγάλες ποσότητες από μάσκες κι απολυμαντικά για τα χέρια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, το φάρμακο για τη γρίπη είναι σε έλλειψη σε ορισμένα φαρμακεία, αφού πολλοί το αγόρασαν προληπτικά χωρίς να νοσούν. Έτσι, πλέον δίνεται μόνο με συνταγή γιατρού!

Σε κάθε τσάντα υπάρχει κι ένα μπουκαλάκι αντισηπτικού χεριών, ενώ ο περισσότερος κόσμος έχει το πρόσωπό του προστατευμένο. Οι πολίτες ανησυχώντας σπεύδουν στα φαρμακεία για απολυμαντικά και μάσκες με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις.

Στα εφημερεύοντα για τη γρίπη

Στα εφημερεύοντα νοσοκομεία επικρατεί το αδιαχώρητο. Αρκετοί που δεν προλάβαν να εμβολιαστούν νοσούν από τον ιό. 

Υπάρχει ακόμα χρόνος για το εμβόλιο

Ο εμβολιασμος ακομα και τωρα ειναι το σημαντικοτερο εφοδιο απεναντι στον ιο οπως δηλωσε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR το Σάββατο η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματιίνα Παγώνη: «Η γρίπη θέλει ακόμα ενάμιση μήνα για να τελειώσει. Δηλαδή θα πάμε τέλος Μάρτη οπότε έχουν το περιθώριο οι υψηλού κίνδυνου ομάδες πρέπει να εμβολιαστούν».

Σε ετοιμότητα για τυχόν κρούσματα κορωναϊού 

Όμως η ανησυχία του κόσμου δεν περιορίζεται μόνο στη γρίπη, καθώς είναι σε εξέλιξη η επέλαση του κορωναϊού στην Ευρώπη. Για αυτόν τον λόγο το ΕΚΑΒ πραγματοποίησε άσκηση ετοιμότητας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το σενάριο ήταν ότι κατέφθασαν με πτήση 3 άτομα που είχαν εκδηλώσει πιθανά συμπτώματα κορωναϊού.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top