Γιαούρτωσε τον διευθυντή του ΙΚΑ γιατί δεν πήρε προαγωγή

Διατάχθηκε ΕΔΕ

Γιαούρτωσε τον διευθυντή του ΙΚΑ γιατί δεν πήρε προαγωγή

​Ένιωσε αδικημένος γιατί δεν προήχθη σε προϊστάμενο και... γιαούρτωσε τον διευθυντή του. Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην κεντρική υπηρεσία του ΙΚΑ Βόλου, όταν εξαγριωμένος υπάλληλος, που μάλιστα τυγχάνει και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΙΚΑ Μαγνησίας, επιτέθηκε με γιαούρτια στον διευθυντή.

«Με πνίγει το δίκιο. Με κυνηγάει εδώ και τρία χρόνια ένας επιχειρηματίας-ξενοδόχος στη Σκόπελο, στον οποίο έχω καταλογίσει τεράστια πρόστιμα για πολεοδομικές παραβάσεις και ο οποίος μου έκανε μήνυση. Ζήτησα νομική προστασία από την υπηρεσία και ο διευθυντής μου απάντησε: «να κόψεις τον λαιμό σου να βρεις δικηγόρο. Σαν να μην έφτανε αυτό, στις κρίσεις που έγιναν πρόσφατα με έκοψε από τη θέση προϊσταμένου και παραμένω απλώς ελεγκτής, μετά από 30 χρόνια προϋπηρεσία��», είπε στο Έθνος, ο δράστης του περιστατικού, Αχιλλέας Καλυβιώτης, ο οποίος αναζητείται από την αστυνομία και όπως ομολογεί αναμένει να περάσει το 48ωρο για να βγει από την... κρυψώνα του.

Όπως υποστηρίζει, έχει ενημερώσει την διοίκηση του ΙΚΑ, το υπουργείο, ακόμη και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, όλους εγγράφως, για την δίωξη που υφίσταται από τον επιχειρηματία της Σκοπέλου, ο οποίος με συνεχείς αναφορές του πετυχαίνει εντολές επανελέγχου και δεν έχει πληρώσει το πρόστιμο.

Ο κύριος Αχιλλέας Καλυβιώτης αναφερόμενος στο περιστατικό του γιαουρτώματος αναφέρει: «Έχω αγανακτήσει και έφτασα σε αυτό το σημείο. Όταν πήγα το πρωί να ζητήσω το λόγο γιατί δεν με προήγαγε, μου είπε να περάσω έξω από το γραφείο του. Γύρισα, κλείδωσα την πόρτα ��αι του έριξα το γιαούρτι». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι αν του δινόταν η ευκαιρία θα το ξανάκανε.

Να σημειωθεί ότι ο δράστης της επίθεσης με το γιαούρτι είναι πρώην πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ιωλκού Βόλου, εκλέχθηκε τον περασμένο Μάιο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Αχιλλέα Μπέου στον Βόλο, αλλά πριν ακόμη ορκιστεί, ο δήμαρχος τον διέγραψε και συνεχίζει πλέον ως ανεξάρτητος.

Διατάχθηκε ΕΔΕ

Όσον αφορά στο περιστατικό της διένεξης μεταξύ υπαλλήλου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Βόλου και του Διευθυντή του ίδιου Υποκαταστήματος, η Διοίκηση του Ιδρύματος κάνει γνωστό ότι έδωσε εντολή κατεπείγουσας διενέργειας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αξιολογώντας το πόρισμα της προαναφερόμενης εξέτασης, θα λάβει άμεσα τις δέουσες αποφάσεις για την περιφρούρηση της εύρυθμης λειτουργίας του Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Βόλου, την οποία διασαλεύουν τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές, τονίζει το ΙΚΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top