Κοντονής: ''Δεν θα μας σταματήσουν ούτε οι δήθεν ξενόφερτοι μπαμπούλες''

O υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε στο «Game Changer-Sports»

Στην έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου «Game Changer-Sports» σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρέστη το πρωί της Δευτέρας (18/04) και μίλησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

«Η πρωτοβουλία της διοργάνωσής του καλύπτει μια χρόνια ανάγκη του αθλητικού επιχειρείν στη χώρα μας», είπε ο κ Κοντονής στην αρχή της ομιλίας του και πρόσθεσε: «Η ταχύτητα με την οποία διαφοροποιούνται οι κοινωνικές συνθήκες, καθιστούν τον αθλητισμό κορυφαίο φαινόμενο κοινωνικής δράσης, αλλά και τομέα εποι��οδομητικής ψυχαγωγίας».

Στη συνέχεια τόνισε: «Έχουμε να κάνουμε αφενός με την υγιή, προοδευτική εικόνα που υπάρχει εδώ, της επιστημονικής προσέγγισης, των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας και αφετέρου, έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις παθογένειες, που συναντά κανείς στον χώρο του αθλητισμού, ιδιαίτερα όταν η αθλητική παιδεία και το ευ αγωνίζεσθαι, με απόλυτη επιλογή των παραγόντων, έχουν περάσει σε δεύτερη ή τρίτη μοίρα, το αγωνιστικό και οικονομικό όφελος- βασιλεύουν η ανισονομία, η αδιαφάνεια, η διαφθορά.

Κι όπως μας δείχνει δυστυχώς η επικαιρότητα, σε συγκεκριμένα αθλήματα ενδημούν άτομα και ομάδες με αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά. Άτομα και ομάδες που δραστηριοποιούνται μέχρι και στον υπόκοσμο και αντιγραφούν τις πρακτικές του οργανωμένου εγκλήματος. Σε αυτό τον βόρβορο η κοινωνία γυρίζει την πλάτη και η Πολιτεία επιχειρεί πλέον με συντονισμένο και παρεμβατικό τρόπο να θέσει ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο, και να βάλει τάξη όπου χρειάζεται- επιβάλλοντας τον εκδημοκρατισμό, τη διαφάνεια, την ισοπολιτεία.

Είναι τέτοια, για παράδειγμα, η απαξία που έχει προκληθεί στο ποδόσφαιρο, ώστε οι αθλητές φεύγουν στο εξωτερικό, οι οικογένειες απομακρύνονται διαρκώς από τους αγωνιστικού�� χώρους, οι διοργανώσεις πραγματοποιούνται με ελάχιστους θεατές, η αξιοπιστία τους δοκιμάζεται καθημερινά και η συνολική δραστηριότητα εξελίσσεται υπό πρίσμα συνεχών πολεμικών αντεγκλήσεων, αντιπαραθέσεων, σκανδάλων και εμπλοκών της δικαιοσύνης, οι οποίες τελικά εισάγουν στον αθλητισμό τον... μισό ποινικό κώδικα.

Για αυτό το λόγο, οι θεματικές που προανέφερα έχουν ιδιαίτερη αξία. Προκειμένου να συνεισφέρω στη συζήτηση δημιουργικά, και γνωρίζοντας την αγωνία σας για ένα νέο πλαίσιο στο σύνολο του ελληνικού αθλητισμού, θα ήθελα να επιβεβαιώσω και από αυτό το βήμα ότι η Πολιτεία, η Κυβέρνηση, έχουν λάβει τις αποφάσεις τους πάνω στα ζητήματα αυτά: καμία ανοχή, κανένα βήμα πίσω στην συνολική προσπάθεια εξυγίανσης και επιβολής νέων δομών ��τον αθλητισμό, όπου αυτές απαιτούνται.

Και δεν θα μας σταματήσουν ούτε οι δήθεν ξενόφερτοι μπαμπούλες, ούτε οι εθνικοί και διεθνείς προστάτες ενός διεφθαρμένου συστήματος. Στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αυτή την εβδομάδα, αναμένεται η άφιξη κλιμακίου των διεθνών υπερκείμενων αρχών, οι οποίες θα ελέγξουν, κατόπιν δικής μας επιμονής και παρότρυνσης, την εναρμόνιση των εσωτερικών κανονισμών της Ε.Π.Ο. με αυτούς της FIFA-UEFA, βάζοντας τέλος σε ένα καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας.

Γιατί άλλο είναι το ψευδεπίγραφο αυτοδιοίκητο, που κάποιοι προς εξυπηρέτηση ιδίων σκοπών επικαλούνται, και άλλο είναι μια συντεταγμένη αυτό-διοίκηση και ανάπτυξη ενός αθλήματος, σε καθεστώς νομιμότητας και σεβασμού των συνταγματικών επιταγών της χώρ��ς.

Τονίζω δε στο σημείο αυτό ότι η αναφορά μου δεν αφορά μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά αγγίζει και άλλες αθλητικές ομοσπονδίες, από τις λεγόμενες ερασιτεχνικές, για τις οποίες τα πρόσφατα πορίσματα ελέγχων από θεσμοθετημένη υπηρεσία του Κράτους αποτελούν κόλαφο για τις διοικήσεις τους και καθιστούν την διαδικασία κάθαρσης και αναδημιουργίας ορισμένων εξ αυτών επιτακτική ανάγκη».

Διαβάστε επίσης:

Ώρα μηδέν για το ελληνικό ποδόσφαιρο-Στο ''κόκκινο'' η αγωνία για το Grexit!

Κρίσιμη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ για τη αποφυγή του Grexit

Γκιρτζίκης:''Θέλουμε να παίζεται το ποδόσφαιρο και όχι να σταματάει με κάθε απόφαση''
«Λύση» για το ελληνικό ποδόσφαιρο- Όλα δείχνουν πως το Grexit αποφεύχθηκε!
ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΕ το Grexit- Κεκλεισμένων των θυρών και με ξένο διαιτητή ο τελικός του ΚυπέλλουΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top