ΒΙΝΤΕΟ: κρατάει χρόνια η αντιπαλότητα Σέρβων και Κροατών χούλιγκανς

Μάχονται σώμα με σώμα με... κάθε ευκαιρία

ΒΙΝΤΕΟ: κρατάει χρόνια η αντιπαλότητα Σέρβων και Κροατών χούλιγκανς

​Σύνηθες φαινόμενο είναι οι συγκρούσεις μεταξύ Σέρβων και Κροατών χούλιγκανς, όπως εκείνες που εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης, στο αεροδρόμιο «Ελ��υθέριος Βενιζέλος».

Οι συμμορίες που κρύβονται στις τάξεις των οργανωμένων συνδέσμων μάχονται σώμα με σώμα σε γήπεδα, δρόμους, ενίοτε και σε ξένο έδαφος, σκορπώντας τον τρόμο.

Η αντιπαλότητα άρχισε το 1990, στο στάδιο Μαξιμίρ, όταν ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχθηκε τη Δυναμό Ζάγκρεμπ: οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί πιάστηκαν στα χέρια, με αποτέλεσμα 120 αστυνομικοί και 80 οπαδοί να τραυματιστούν, ενώ έγιναν 100 συλλήψεις.

Ο πλέον σκληροπηρηνικός σύνδεσμος οπαδών των Κροατών είναι οι εθνικιστές bad boys blue, ενώ ο αντίστοιχος των Σέρβων οι Ντέλιτζε, επικεφαλής των οποίων την εποχή του Μάξιμιρ ήταν ο Ζέλικο ραζνάτοβιτς, γνωστός ως Αρκάν, μετέπειτα παραστρατιωτικός και εγκληματίας πολέμου.

Αν και οι Αρχές τους απαγορεύουν την είσοδο στα γήπεδα εκτός έδρας, οι χούλιγκανς δεν διστάζουν να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα για να δώσουν τη δική τους μάχη στους δρόμους μιας ξένης πόλης. Μάλιστα, ο άγραφος κανόνας τον συμμοριών επιτάσσει «πολέμους» σε γήπεδα, δρόμους, χωράφια, αλάνες και… αεροδρόμια, αρκεί να τιμωρήσεις τον «εχθρό»!

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top