Και ελαφρολαϊκό και σκληρό ροκ στο ρεπερτόριο Τσίπρα

Φωτογραφια αρθρογραφου

Άρχισαν τα «όργανα»…

Τα όσα είπε στη  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύουν ότι η χώρα έχει εισέλθει ήδη σε μακρά προεκλογική περίοδο. Το μόνο που απομένει είναι να επιλέξει ποιο από τα τρία φύλλα στο ημερολόγιο θα τραβήξει για τον χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες: Φεβρουάριο - Μάρτιο 2019 (ειδικά αν υπάρξει τετράμηνη παράταση για τις περικοπές στις συντάξεις), Μάιο 2019 μαζί με τις ευρωεκλογές ή Σεπτέμβριο 2019 που ολοκληρώνεται η θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εκτός κι αν υπάρξει  άλλη έκπληξη στην πορεία.     

Το βέβαια όμως είναι ότι  ο κ. Τσίπρας θα έχει «ρεπερτόριο» για όλα τα γούστα σε αυτή τη μακρά ή λίγο πιο σύντομη προεκλογική περίοδο που ήδη ξεκίνησε:

-    Από τη μια… «ελαφρολαϊκό», που ακούγεται ευχάριστα στο αυτί και μπορούν να το ανεχθούν και οι φανατικοί άλλων ήχων και σκοπών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση παροχές ή έστω παροχές με…  δόσεις που ξεπερνούν τον χρόνο της θητείας της συγκεκριμένης κυβέρνησης και καλείται να τις εφαρμόσει (;) η επόμενη. 

-   Από την άλλη «σκληρό ροκ» για τους φαν τους είδους, με μεγάλη ένταση και στη διαπασών. Γεγονός που σημαίνει άφθονη σκανδαλολογία, κλίμα πόλωσης και… «όποιον πάρει ο Χάρος». Το τι πραγματικά ισχύει μικρή σημασία έχει για τους άτυχους εμπλεκόμενους, καθώς ισχύει πάντα το αθάνατο ρητό (και σε μερίδα του Τύπου για να είμαστε ειλικρινείς)  «μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία. 

Προετοιμασθείτε συνεπώς για έναν δύσκολο χειμώνα με μεγάλη πολιτική ένταση,  στα όρια κλίματος διχασμού και με  καταγγελίες για σκανδαλα, αλλά και για υποσχέσεις που είναι δίκαιες και μπορεί να γίνουν πράξη. 

Το μόνο πρόβλημα βεβαίως είναι ότι με αυτήν την τακτική προκαλείς και την άλλη πλευρά να αφήσει το κλασσικό ρεπερτόριο και να το ρίξει στο.. τσάμικο, ενθυμούμενη της ρίζες της, οπότε μπορεί να υπάρξει αντίστοιχη αντίδραση με θύματα τα «γυναικόπαιδα». 

Σε κάθε περίπτωση, «άρχισαν τα όργανα»…   

Του Αλέξη Διακόπουλου  (adiakopoulos@star.gr)              
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top