Faceboοk: Το μήνυμα διαβάστηκε, αλλά δεν απαντήθηκε; Κι όμως υπάρχουν λόγοι

Φωτογραφια αρθρογραφου
Αρθρογράφος

Μην πάει ο νους σας στο κακό

Πόσες φορές έχουμε στείλει στο Messenger ένα μήνυμα σε ένα πρόσωπο που μας ενδιαφέρει κι ενώ έχει διαβαστεί, δεν έχει απαντηθεί στην ώρα του ή και ποτέ; Υποθέτω πως κάτι τέτοιο έχει συμβεί σε όλους.

Τα συναισθήματα πολλά και διάφορα. Στεναχώρια, εκνευρισμός, αισθήματα ενοχής πως κάναμε κάτι που τον πείραξε και άλλα τέτοια.

Πολλές φορές μάλιστα, κάνουμε το λάθος να στείλουμε και απανωτό μήνυμα, τις περισσότερες φορές πάνω στα νεύρα μας, με αποτέλεσμα να εκνευρίσουμε τον παραλήπτη και να παρεξηγηθούμε.

Κι όμως μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιος δεν απάντησε σε ένα μήνυμα και σίγουρα αυτοί δεν είναι πως το κάνει επειδή... μας γράφει.

Μπείτε για λίγο στη θέση του. Πόσες φορές διαβάσατε μηχανικά ένα μήνυμα, ενώ ήσαστε σε μία δουλειά, είπατε «θα απαντήσω μετά», αλλά ξεχαστήκατε;

Μήπως εκείνη τη στιγμή μαγειρεύατε και δεν είχατε «καθαρά χέρια»; Μήπως ήσαστε σε ένα σοβαρό meeting; Mήπως η ψυχολογία σας δεν ήταν καλή; Μήπως βαριόσασταν εκείνη τη στιγμή να γράφετε και είπατε «θα τον/την πάρω αργότερα τηλέφωνο να τα πούμε», μήπως είχατε κάποια άλλη σοβαρή συζήτηση και δεν μπορούσατε ξαφνικά να αρχίσετε να μιλάτε στο Messenger;

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να μην απαντήσατε, έτσι για να κάνετε τον άλλον να κολλήσει περισσότερο. Και αυτή η περίπτωση όμως να ισχύει, σημαίνει πως κι ο άλλος το έκανε σκόπιμα, άρα και δε θα πρέπει να εκνευριστείτε, γιατί κι αυτά... μέσα στο παιχνίδι είναι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top