Βλέπω και εγώ Survivor, τι να κάνουμε;

Φωτογραφια αρθρογραφου
Αρθρογράφος

10 λόγοι που το ριάλιτι επιβίωσης μας έχει κάνει να "κολλήσουμε"

Είναι περίπου 9 το βράδυ και όπου και αν είσαι (εκτός Παρασκευής και Σαββάτου φυσικά) εκσφενδονίζεσαι στο σπίτι σου για να δεις Survivor. Φτιάχνεις το φαγητό σου ή παραγγέλνεις κάτι λαχταριστό (εκτός και αν κάνεις δίαιτα) και κολλάς στην οθόνη, με την αγωνία κάθε φορά να «χτυπάει» κόκκινο για το αν θα κερδίσουν οι Διάσημοι ή Μαχητές (γιατί είσαι σίγουρα με μία από τις δύο ομάδες), λες και βλέπεις κάποιον σημαντικό αγώνα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ. Τις τρεις- τέσσερις ώρες που διαρκεί το ριάλιτι επιβίωσης τα μαγαζιά αδειάζουν, το twitter και το facebook παίρνει φωτιά, φιλίες «χαλάνε» και παρέες ενώνονται!

Το φαινόμενο της TV –γιατί περί… τηλεοπτικού φαινομένου πρόκειται- έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ελκυστικό για πολλούς, άσχετα αν κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν!

Προφανώς ανήκεις και εσύ (όπως και εγώ!)  στο μεγάλο ποσοστό που έχει κολλήσει με το ριάλιτι επιβίωσης που έχει γίνει μανία, όπως αποδεικνύεται και από τους πίνακες της τηλεθέασης, ενώ έχει φτάσει ακόμα και στην… ελληνική Βουλή! Και σίγουρα δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις αναρωτηθεί αν θα άντεχες χωρίς φαγητό και μπάνιο για πέντε μήνες ή αν anyway θα πήγαινες σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι για την… εμπειρία και τα 100.000 ευρώ!

Τελικά, γιατί κολλάμε σχεδόν καθημερινά επί 3,5 ώρες στην  οθόνη μας να βλέπουμε τους παίκτες του ελληνικού Survivor να… κοπανάνε καρύδες και να «τσακίζονται» για ένα πιάτο φαγητό;  

-Διότι αυτοί είναι εκεί και εσύ εδώ. Σε ένα μαγικό τροπικό νησί με αμμώδεις παραλίες και καταγάλανα νερά το οποίο έχεις δει από κοντά μόνο… σε καρτ ποστάλ. Όπου το μόνο που σκέφτεσαι είναι αν θα φας πιτάκια ή ρύζι το πρωί που θα ξυπνήσεις και όχι τους λογαριασμούς, την κίνηση στους δρόμους, την γκρίνια και την μιζέρια.

-Διότι είναι reality που σημαίνει… κλειδαρότρυπα. Πού αλλού θα είχες την ευκαιρία να δεις τους Διάσημους –λέμε τώρα-  να ταλαιπωρούνται, να αρρωσταίνουν, να πεινάνε, να κρυώνουν, να τσακώνονται για ένα ψάρι και να ξεκατινιάζονται οn camera ενώ μέχρι πρότινος αυτό που έδειχναν ήταν τον λαμπερό τους εαυτό μπροστά στο φακό των φωτογράφων;

-Διότι είναι ένας μικρόκοσμος της κοινωνίας μας με λυκοφιλίες, πισώπλατα μαχαιρώματα και πολλά άλλα από αυτά τα «ωραία» που τα συναντάς καθημερινά και τα βλέπεις όλα μαζεμένα στην μικρή σου οθόνη.

-Διότι έχει… ανταγωνισμό και ίντριγκα η οποία είναι τόσο καλά σκηνοθετημένη που όλοι απορούν «Tι ήταν αυτό που έκανε ο Ντάνος ρε παιδιά και τα έβαλε μαζί του η Πασχάλη;»

-Διότι αυτό το παιχνίδι είναι...διαδραστικό. Την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι ατάκες και τα memes πέφτουν «βροχή» στα social media, ενώ το trolling πάει σύννεφο. Για τέτοιες στιγμές ζούμε άλλωστε!

-Διότι εκεί που αντιπαθούσες τον Σπαλιάρα και τις 4.000 που έχουν «πάει» μαζί του έχει καταφέρει να γίνει ο πιο αγαπημένος σου (ή ένας από τους πιο αγαπημένους σου)

-Διότι υπάρχει ο Βασάλος και ο Ντάνος! Μάτια έχουμε και βλέπουμε!

-Διότι έχει πλάκα όταν αγωνίζεται η Λάουρα Νάργες και όλοι βάζουν στοιχήματα αν θα φτάσει ποτέ πρώτη στον τερματισμό!

-Διότι υπάρχει και ο… Σάκης, όχι ο Ρουβάς αλλά ο Τανιμανίδης. Κάτι οι ατάκες τύπου «και οι δύο είναι πολύ γυμνασμένα και δυνατά κορίτσια» κάτι οι περιγραφές σαν άλλος έμπειρος sportscaster μας έχουν κάνει να τον… συμπαθήσουμε!

-Διότι στην τελική που αλλού θα συναντούσες έναν μάνατζερ ράγκμπι, έναν πρώην μισθοφόρο, έναν Κινέζο που τον λένε Ορέστη και έναν Γουίλι που είναι από την Θεσσαλονίκη;

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top