Στον Καναδά αναζητά το Washington Group τη λύση για το χρέος

Στο περιθώριο της συνεδρίασης των G7

Στο Γουίσλερ του Καναδά τα μέλη του Washington Group αναζητούν σήμερα (τοπική ώρα)   και αύριο συμβιβαστική φόρμουλα για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και την ενεργοποίηση του χρηματοδοτικού πρωτοκόλλου.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου στο  μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με την Πόπη Τσαπανίδου, η συζήτηση για το ελληνικό χρέος θα γίνει στο περιθώριο της συνεδρίασης των G7, που διεξάγεται στον Καναδά.   

Η έκβαση της συζήτησης παραμένει αβέβαια πάντως, καθώς το ΔΝΤ επιμένει στις δικές του παραδοχές για την ανάπτυξη και τη γήρανση του πληθυσμού τις επόμενες δεκαετίες και ζητά πολύ περισσότερα από αυτά που ζητά ο ESM και στην πράξη ζητά να βάλει το χέρι στην τσέπη ο Ευρωπαίος φορολογούμενος, κάτι που λογικά δεν θεωρείται εφικτό.

Αν δεν αλλάξει κάτι σε σχέση με τις απαιτήσεις του, θεωρείται πολύ πιθανό το ΔΝΤ να μην ενεργοποιήσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα και οι Ευρωπαίοι θα αναζητήσουν τρόπους για να θωρακίσουν τεχνικά την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, προς χάριν των αγορών.

Το μήνυμα των εταίρων προς την Ελλάδα πάντως είναι ένα: Μέχρι τις 14 Ιουνίου πρέπει να έχει ψηφίσει τα προαπαιτούμενα, ώστε στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου να υπάρξουν αποφάσεις για τη σύνταξη της έκθεσης συμμόρφωσης.         

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top