Γεννηματά από Αγρίνιο: Δεν θα γίνουμε ένα άμορφο κόμμα για μερικές καρέκλες εξουσίας

Την περιοδεία της στην Αιτωλοακαρνανία ολοκλήρωσε χθες η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης -Νέα ενημέρωση 26/10/2017 15:10

Την περιοδεία της στην Αιτωλοακαρνανία ολοκλήρωσε η Φώφη Γεννηματά χθες,  με ομιλία της στο Αγρίνιο, όπου και επεσήμανε ότι «δεν θα γίνουμε ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου με αντάλλαγμα μερικές καρέκλες εξουσίας».

Η υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς εμφανίστηκε βέβαιη ότι η μεγάλη προοδευτική παράταξη «σπρώχνει» τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στα πραγματικά τους μεγέθη και στην πραγματική τους θέση στο πολιτικό σκηνικό, που είναι «τα δύο άκρα της συντήρησης», όπως είπε.

«Δεν βολευόμαστε με μια μικρή άνοδο των ποσοστών μας. Δεν θα γίνουμε ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου με αντάλλαγμα τις καρέκλες για την εξουσία. Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός: Ούτε της ΝΔ,ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ας το πάρουν επιτέλους απόφαση. Εχουμε χαράξει αυτοδύναμη πορεία και στρατηγική» τόνισε και υποστήριξε ότι η μεγάλη Δημοκρατική παράταξη γίνεται και πάλι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

«Να τελειώνουμε με τα ψέματα, την υποκρισία, τη διγλωσσία» είπε και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα: «Δεν θα επιτρέψουμε η δήθεν Αριστερά του κ. Τσίπρα να συκοφαντήσει τις προοδευτικές αξίες και τις ιδέες μας. Αλλά είναι επίσης ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτρέψουμε την συντηρητική οπισθοδρόμηση σ’ αυτό τον τόπο». Όπως τόνισε ότι δεν μπορεί να είναι λύση για την Ελλάδα εκείνοι που δεν είπαν ούτε μια λέξη αυτοκριτικής μέχρι σήμερα για την διακυβέρνηση Καραμανλή από το 2004 ως το 2009».

«Ανοίγουμε νέους δρόμους, κοιτάμε μόνο μπροστά» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε ότι το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς συνδέεται με το όραμα για προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε επίσης: «Ξέρουμε ότι πικράναμε κόσμο, δεν καταφέραμε να πείσουμε ότι ήταν αναγκαία η προσαρμογή» καθώς «δεν μας έδωσαν ποτέ το χρόνο οι εταίροι μας». Σημείωσε ωστόσο ότι «έχουμε κι εμείς ευθύνη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top