Τα ΑΓΚΑΘΙΑ για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης- Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Τι περιλαμβάνει το σημερινό κρίσιμο ραντεβού

Τη Δευτέρα ή την Τρίτη αναμένεται να αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι των θεσμών από την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σπύρου Δημητρέλη, το σημερινό ραντεβού είναι εξαιρετικά κρίσιμο, καθώς στο τραπέζι θα πέσουν τα δημοσιονομικά. Τις τελευταίες ημέρες η ελληνική πλευρά άνοιξε τα χαρτιά της στους θεσμούς

Το ΔΝΤ εξετάζοντας τα στοιχεία που έχει δώσει η ελληνική πλευρά για την πορεία των δημοσιονομικών το τελευταίο τετράμηνο, θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε κάποια αναθεώρηση των προβλέψεων του, αναφορικά με τις δημοσιονομικές επιδόσεις.

Αργά χθες το βράδυ, υπήρξε συνάντηση μεταξύ τεσσάρων υπουργών για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, ανάμεσα τους οι κ.κ. Τσακαλώτος και Κοντονής. Σ’ αυτό το κομμάτι υπάρχουν αγκάθια. O εξωδικαστικός μηχανισμός είναι ρύθμιση που περιμένουν πως και πως περισσότερες από 100.000 υπερχρεωμένες επιχειρήσεις.

Η διαφωνία έγκειται στο ότι η ελληνική πλευρά δεν θέλει επ’ ουδενί να κουρευτούν για όσους μπουν στη ρύθμιση οι οφειλόμενοι φόροι, όπως ΦΠΑ κα. Οι θεσμοί θέλουν να κουρεύονται όλες οι οφειλές προκειμένου να υπάρξει πραγματική «ανάσα» για ρύθμιση σε έως και 120 δόσεις.

Αγκάθι είναι και το ύψος της συνολικής οφειλής, προκειμένου να μπαίνει μια επιχείρηση στη ρύθμιση. Η ελληνική πλευρά έβαλε όριο τις 20.000 ευρώ, ενώ οι δανειστές επιμένουν στις 50.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top