Στο νοσοκομείο εκτάκτως ο Τζορτζ Μπους μετά την κηδεία της συζύγου του

Υπέστη μόλυνση που εξαπλώθηκε στο αίμα

Στο νοσοκομείο του Χιούστον μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο 93χρονος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους μία μόλις μέρα μετά από την κηδεία της συζύγου του Μπάρμπαρα.

Διαβάστε επίσης: Τα δάκρυα του Τζορτζ Μπους στην κηδεία της συζύγου του Μπάρμπαρα

«Έφυγε» από τη ζωή η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μπάρμπαρα Μπους

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρόεδρος υπέστη μόλυνση, η οποία εξαπλώθηκε στο αίμα του και επειδή η υγεία του είναι ήδη κλονισμένη κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

«Ο πρόεδρος Μπους εισήχθη στο νοσοκομείο Houston Methodist χθες το πρωί, αφού είχε υποστεί μόλυνση η οποία εξαπλώθηκε στο αίμα. Ανταποκρίνεται στη θεραπεία και μοιάζει να αναρρώνει», ανέφερε το γραφείο του πρώην προέδρου σε δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στο Twitter από τον εκπρόσωπό του, Τζιμ ΜακΓκράθ.

Ο ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος (1989-1993) και πρώην αντιπρόεδρος του Ρόναλντ Ρίγκαν πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον. Η ασθένειά του τον έχει καθηλώσει εδώ και χρόνια σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Το Σάββατο έγινε η κηδεία της συζύγου του. Η Μπάρμπαρα Μπους, κολόνα μιας από τις ισχυρότερες οικογένειες πολιτικών στις ΗΠΑ, πέθανε στις 17 Απριλίου σε ηλικία 92 ετών.

Ο Τζορτζ Μπους είναι πατέρας πέντε παιδιών, συμπεριλαμβανομένων του πρώην προέδρου Τζορτζ Ου. Μπους (2001-2009) και του πρώην κυβερνήτη της Φλόριντας Τζεμπ Μπους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top