Φιλιππίνες: Κόλαση φωτιάς σε ξενοδοχείο – Τέσσερις νεκροί

Δασικές πυρκαγιές από μια αστραπή στην Αυστραλία

Τέσσερις άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί όταν ξενοδοχείο τυλίχτηκε στις φλόγες στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, τη Μανίλα. Οι πυροσβέστες έδωσαν πολύωρη μάχη με τις φλόγες, ψάχνοντας για τους παγιδευμένους.

Ο νεαρός που βλέπετε στο βίντεο ήταν τυχερός. Γλίτωσε. Τρεις συνάδελφοί του όμως, υπάλληλοι του ξενοδοχείου, Μανίλα Παβίλιον, βρήκαν φρικτό θάνατο στις φλόγες που τύλιξαν το κτίριο, ενώ μέσα βρίσκονταν 300 άνθρωποι.

Είκοσι άτομα παγιδεύτηκαν στον 5ο όροφο. Οι πυροσβέστες πάλεψαν επί ώρες με τις φλόγες για να εντοπίσουν τους εγκλωβισμένους. Μερικοί μάλιστα κόντεψαν να λιποθυμήσουν από τον πυκνό καπνό που σκέπασε όλη την περιοχή.

Αυστραλία: Δασικές πυρκαγιές από μια αστραπή

Κυριολεκτικά αστραπιαία, καθώς η μεγάλη δασική πυρκαγιά προκλήθηκε από μια αστραπή, στην πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας. Οι φλόγες εξαπλώθηκαν γρήγορα, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έφτασαν τα 100 χλμ. την ώρα και εμπόδισαν το έργο της κατάσβεσης. Δώδεκα σπίτια έγιναν παρανάλωμα του πυρός. Εκατοντάδες ζώα απανθρακώθηκαν. Δέκα χιλιάδες κατοικίες έμειναν χωρίς ρεύμα κι εκατοντάδες άνθρωποι έφυγαν άρον-άρον.

Παρανάλωμα του πυρός κατοικία στο Σαν Φρανσίσκο

Πορτοκαλί βάφτηκε ο νυχτερινός ουρανός από τη φωτιά που ξέσπασε σε συγκρότημα κατοικιών του Σαν Φρανσίσκο. Παρότι υπήρξαν καταγγελίες για μη έγκαιρη ανταπόκριση της πυροσβεστικής, δεν υπήρξαν θύματα. Τουλάχιστον 15 άνθρωποι όμως ξεσπιτώθηκαν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top