Προειδοποιεί ο Πούτιν: Η στρατιωτική υστερία για τη Βόρειο Κορέα μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή του πλανήτη

Όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου στη Σύνοδο των BRICS

Ιδιαίτερα προβληματισμένος για τις εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της Συνόδου των BRICS, προειδοποιώντας ότι η στρατιωτική υστερία για τη Βόρεια Κορέα μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή του πλανήτη και σε ανθρώπινες απώλειες.

Ο κ. Πούτιν από την Κίνα, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος, τόνισε ότι «η Πιονγιάνγκ δεν θα παραιτηθεί από το στρατιωτικό της πρόγραμμα υπό την πίεση κυρώσεων και στρατιωτικών απειλών, διότι τα παραδείγματα του Ιράκ και της Λιβύης την έχουν πείσει ότι τα πυρηνικά είναι ο μόνος αξιόπιστος τρόπος για να διασφαλίσει την ασφάλειά της». 

Πρόσθεσε ακόμα ότι «το να κλιμακώνουμε την στρατιωτική υστερία υπό αυτές τις συνθήκες είναι άσκοπο και δεν οδηγεί πουθενά».

«Θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια παγκόσμια, πλανητική καταστροφή και τεράστια απώλεια ανθρώπινης ζωής. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος επίλυσης του πυρηνικού ζητήματος της Βόρειας Κορέας, εκτός από τον ειρηνικό διάλογο», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Όπως είπα χθες στους ομολόγους μου, οι Βορειοκορεάτες θα τρώνε χόρτο αλλά δεν θα σταματήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα όσο δεν αισθάνονται ασφαλείς. Τι μπορεί να αποκαταστήσει την ασφάλειά τους; Η αποκατάσταση του διεθνούς δικαίου».



Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τάχθηκε επίσης κατά της επιβολής αυστηρότερων μέτρων σε βάρος της Βόρειας Κορέας, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα οδηγήσει στην αλλαγή πολιτικής ηγεσίας, αλλά αντίθετα σε μια μεγάλης κλίμακας ανθρωπιστική καταστροφή.

Κατέληξε μάλιστα λέγοντας ότι ποντάρει στην επίλυση της κρίση με έναν συμβιβασμό με τον Τραμπ.

Ο Ρώσος πρόεδρος συμμετέχει στη σύνοδο των αρχηγών κρατών των BRICS στην πόλη Σιαμέν της Κίνας.

Οι BRICS είναι ένας διεθνής πολιτικός οργανισμός των κορυφαίων αναδυόμενων αγορών, που αποτελείται από πέντε χώρες: τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και τη Νότια Αφρική. Ο όρος προέρχεται από τα αρχικά γράμματα των ονομάτων των χωρών,(Brazil, Russia, India, China, and South Africa), ενώ δεν πρέπει να συγχέεται με τον καθαρά οικονομικό όρο BRIC, στον οποίο δεν συγκαταλέγεται η οικονομία της Νότιας Αφρικής.

Πηγή φωτό: AP Images

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top