Εντοπίστηκε το αμερικανικό αεροσκάφος που είχε συντριβεί στην Αυστραλία

Αγνοούνται τρεις πεζοναύτες

Εντοπίστηκε το αμερικανικό αεροσκάφος που συνετρίβη

Εντοπίστηκε τη Δευτέρα το στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ το οποίο το Σαββατοκύριακο είχε συντριβεί ανοιχτά των βορειοανατολικών ακτών της Αυστραλίας.

Το αεροσκάφος εντόπισε ερευνητικό σκάφος του αυστραλιανού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ αγνοούνται ακόμα τρεις πεζοναύτες.

Όπως έγινε γνωστό το Πολεμικό Ναυτικό θα ερευνήσει το αεροσκάφος με τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο, πριν στείλει επί τόπου δύτες.

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέστειλε την έρευνα για τους τρεις πεζοναύτες που αγνοούνται μετά τη συντριβή του αεροσκάφους MV-22 Osprey, ενώ εκτελούσε επιχειρήσεις ρουτίνας το Σάββατο.

«Το ερευνητικό σκάφος Melville του Αυστραλιανού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού έφθασε στη διάρκεια της νύχτας στον Κόλπο Σοαλγουότερ. Λίγο μετά την έναρξη των ερευνητικών επιχειρήσεων στην περιοχή, εντοπίστηκε το βυθισμένο αεροσκάφος», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η υπουργός Άμυνας.

Το αεροσκάφος είχε απονηωθεί από το πολεμικό πλοίο USS Bonhomme Richard και πραγματοποιούσε επιχειρήσεις ρουτίνας όταν συνετρίβη.

Είκοσι τρία άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος διασώθηκαν. Πλέον η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μετατρέπεται σε επιχείρηση ανάκτησης, η οποία μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top