Συγκλονίζει ο πατέρας της 8χρονης Σάφι Ρούσος που σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ Aρένα

Τα πρώτα λόγια που είπε στην γυναίκα του όταν συνήλθε

Τα σπαρακτικά λόγια του πατέρα της Σάφι Ρούσος

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της 8χρονης Σάφι Ρόουζ Ρούσος, η οποία σκοτώθηκε στο Μάντσεστερ Αρένα μετά το τέλος της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε, κατά την διάρκεια της επίθεσης αυτοκτονίας που πραγματοποίησε ο Σαλμάν Αμπέντι, στο όνομα του ISIS.

Το κοριτσάκι, είναι το νεαρότερο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ σοβαρά είχε τραυματιστεί και η μητέρα της, η οποία ήταν σε κώμα και δεν ήξερε ότι το κοριτσάκι της σκοτώθηκε.

Μιλώντας στο BBC, ο πατέρας της Σάφι, Ανδρέας Ρούσος, περιέγραψε τα πρώτα λόγια της μητέρας της Σάφι, όταν «ξύπνησε» από το τεχνητό κώμα.

Όπως ο ίδιος είπε, όταν επανήλθε, ρώτησε τον άντρα της:

«Η Σάφι πέθανε έτσι;». Ο ίδιος, κούνησε καταφατικά το κεφάλι «και αυτό ήταν, αυτό ήταν όλο που ειπώθηκε». 

Πλέον, η Λίζα Ρούσος βρίσκεται σε διαδικασία ανάρρωσης, καθώς έχει υποβληθεί σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις.

Στην οικογένεια, ο ένας προσπαθεί να στηρίξει τον άλλον:

«Λίγο γελάμε, λίγο αστειευόμαστε, λίγο κλαίμε και αγκαλιαζόμαστε και έτσι περνάμε τη μέρα».

ΟΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΑΡΕΝΑ

Την μοιραία βραδιά, ο Ανδρέας Ρούσος είχε πάει στο Μάντσεστερ Αρένα προκειμένου να παραλάβει την σύζυγο και τις δυο κόρες τους που είχαν πάει για να δουν την συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Τότε ήταν που είδε την μεγαλύτερη κόρη του, την 26χρονη Άσλι, να δέχεται τις πρώτες βοήθειες.

Η γυναίκα του και η κόρη του αγνοούνταν. «Ήταν εκεί η αστυνομία. Ήταν ένα χάος. Πανικοβάλλεσαι και ανησυχείς. Δεν ξέρεις τι συμβαίνει».

Με τη βοήθεια ενός φίλου έλαβε επιβεβαίωση από τοπικό νοσοκομείο ότι είχε διακομιστεί εκεί η σύζυγός του, αλλά η Σάφι εξακολουθούσε να αγνοείται.

Τελικά ενημερώθηκε από έναν αστυνομικό πως η κόρη του είχε σκοτωθεί:

«Δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Απλώς καθόμουν εκεί και τον κοιτούσα. Είναι ο χειρότερος εφιάλτης. Δεν ήξερα τι να πω, δεν ήξερα τι να σκεφτώ».


 

ΣΤΗ ΣΑΦΙ ΑΡΕΣΕ Η ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΑ

«Ήταν πολύ απλά τα πάντα που μπορούσε κανείς να ευχηθεί να είναι ένα κορίτσι. Της άρεσε να χορεύει, η μουσική, η γυμναστική. Εάν ήθελε κάτι, θα το έκανε. Της άρεσε η διασημότητα. Ξέρω ότι θα άρεσε στη Σάφι να κυκλοφορούν φωτογραφίες της και να μιλούν για εκείνη στην τηλεόραση».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε την 8χρονη κόρη του ο Ανδρέας Ρούσος.

ΤΟ ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΑΝΑ ΓΚΡΑΝΤΕ

Τέλος, ο ίδιος δεν έκρυψε πως συνάντησε την Αριάνα Γκράντε πριν από τη δεύτερη συναυλία της στο Μάντσεστερ στη μνήμη των θυμάτων και της είπε ότι δεν πρέπει να λυπάται για ό,τι συνέβη διότι είχε κάνει την κόρη του ευτυχισμένη με τα τραγούδια της. Μάλιστα όπως είπε, νιώθει ευγνώμων που η μικρή του κόρη πρόλαβε και παρακολούθησε όλη τη συναυλία του ινδάλματος της πριν ο βομβιστής αυτοκτονίας της κόψει το νήμα της ζωής.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top