ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΜΑΚΡΟΝ! Με 66.06% έγινε ο 8ος Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας

Η Μαρίν Λεπέν, με 33,94%, συνεχάρη τον νέο πρόεδρο κι ευχαρίστησε όσους την ψήφισαν

O Εμανουέλ Μακρόν εξελέγη 8ος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, σε ηλικία μόλις 39 ετών. Είναι, μάλιστα, ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία της Γαλλίας, μετά τον Ναπολέοντα!

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών έδωσε τα τελικά αποτελέσματα στις 2: 50 τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας): ο νέος πρόεδρος συγκέντρωσε ποσοστό 66,06%, δηλαδή έλαβε 20.703.631 ψήφους, κερδίζοντας θριαμβευτικά!

Η ακροδεξιά υποψήφια, Μαρίν Λεπέν, έλαβε το ποσοστό 33,94%, δηλαδή 10.637.183 ψήφους.

Ο γύρος του θριάμβου

Ο Εμανουέλ Μακρόν μπήκε στην Αυλή του Ναπολέοντα στο Μουσείο του Λούβρου, περπατώντας επί τέσσερα λεπτά μόνος, υπό τους ήχους της Ωδής της Χαράς από την 9η του Μπετόβεν, ύμνο που είχε χρησιμοποιήσει και ο Φρανσουά Μιτεράν μετά τη νίκη του, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr.

Στόχος του ήταν να τονίσει την πίστη του στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Γαλλίας.

Στην ομιλία του, ο νέος Πρόεδρος σημείωσε ότι στις εκλογές αυτές νίκησε η Γαλλία και φρόντισε να στείλει μήνυμα ενότητας στους θυμωμένους και απογοητευμένους ψηφοφόρους της Μαρίν Λεπέν, αλλά και σε εκείνους που επέλεξαν να μην πάνε στις κάλπες στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Μετά από τη μοναχική του πορεία στην Αυλή του Ναπολέοντα κι αφού εκφώνησε την ηγετική του ομιλία ενότητας, ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε στην εξέδρα τη γυναίκα της ζωής του, την Μπριζίτ Τρονιέ, η οποία αφού του φίλησε το χέρι, χαιρέτισε χαμογελαστή το συγκεντρωμένο πλήθος, με τον αέρα, πια, της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας.

Αναγνώρισε την ήττα της η Μαρίν Λεπέν

Η υποψήφια της γαλλικής Ακροδεξιάς, από το αρχηγείο της στο Chalet du Lαc, έκανε την πρώτη της δήλωση για την ανάδειξη νέου προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση των exit polls.

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον Μακρόν και τα έντεκα εκατομμύρια των Γάλλων που με εμπιστεύτηκαν. To κόμμα θα πρέπει να ανανεωθεί ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου» δήλωσε, ευχαριστώντας παράλληλα τους Γάλλους πολίτες που την ψήφισαν.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top