Κλιμακώνεται μέρα με την μέρα το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται εδώ και μήνες η ΠΓΔΜ. Το σπίρτο όμως που άναψε την φωτιά τις τελευταίες ημέρες είναι η εκλογή του Αλβανού πολιτικού Ταλάτ Τζαφέρι στη θέση του Προέδρου της Βουλής.

Συγκεκριμένα, θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δήλωση του Προέδρου της Βουλής της ΠΓΔΜ Ταλάτ Τζαφέρι σε αλβανικό μέσο, σύμφωνα με την οποία θα τοποθετήσει αλβανική σημαία στο γραφείο του.

 «Από τη στιγμή που το επιτρέπει ο νόμος στο γραφείο μου θα υπάρχει και η Αλβανική σημαία για να δείχνει ποιος είμαι και από που είμαι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό, υπενθυμίζεται ότι ο Ταλάτ Τζαφέρι είναι ο πρώτος Αλβανός Πρόεδρος του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ αφότου η χώρα κέρδισε την ανεξαρτησία στης από την πρώην Γιουγκοσλαβία, το 1991. Μάλιστα την ημέρα που εξελέγη, σημειώθηκαν αιματηρά επεισόδια όταν εθνικιστές διαδηλωτές εισέβαλλαν στο κοινοβούλιο της χώρας και γρονθοκόπησαν βουλευτές, μεταξύ των οποίων και τον επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Ζόραν Ζάεφ.

Μετά την εμπρηστική δήλωση του Τζαφέρι, Αλβανοί εθνικιστές της «Ενωμένης Αλβανίας», ανέβασαν μια φωτογραφία στο προφίλ τους στο Facebook όπου αναφέρουν:

 «Τα κλειδιά δόθηκαν στο Τζαφέρι και η αλβανική σημαία θα βρίσκεται στο γραφείο του. Να ζήσουν οι Αλβανοί!».

Ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook έκανε ο Εθνικός Στρατός της Αλβανίας, ο επονομαζόμενος και «UÇK-AKSH», στην οποία απειλεί ευθέως με επέμβαση στα Σκόπια.

«Είμαστε έτοιμοι να απελευθερώσουμε  τη γη την Ιλλυρίδας από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρουέφσκι και των συνεργατών του που επιτίθενται κατά των Αλβανών.  Πολύ σύντομα θα  βγούμε στη δράση και θα εκδικηθούμε  τους Σλαβομακεδόνες (εννοούν Σκοπιανούς) που δολοφονούν τα αδέρφια μας. Είμαστε έτοιμοι και οπλισμένοι , βρισκόμαστε στο  Κουμάνοβο», έγραψαν χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα σερβικό πρωτοσέλιδο έχει τίτλο: «ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΟΙ ΤΟΥ ΡΑΜΑ» .

Tags: