Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, πρώτος και τελευταίος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης, θέλει να πουλήσει τη βίλα του, που βρίσκεται στη λίμνη Τέγκερνζεε, στις Βαυαρικές Άλπεις.

Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, από το ρωσικό πρακτορείο TASS, η οικογένεια Γκορμπατσόφ αγόρασε τη βίλα αυτή πριν από περίπου 10 χρόνια και η αξία της ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ. Η βίλα βρίσκεται στο Όμπεραχ, στη Βαυαρία, κατασκευάστηκε το 1908, είναι 600 τετραγωνικών μέτρων κι έχει 17 δωμάτια. Η συνολική έκταση του οικοπέδου, μέσα στο οποίο βρίσκεται, είναι  2,6 στρέμματα. 

Στο ίδιο δημοσίευμα, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι κανείς δεν μένει αυτό το διάστημα στη βίλα. Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι ο Γκορμπατσόφ ζούσε κατά κύριο λόγο μόνος του στη βίλα αυτή, ενώ πριν τρία χρόνια, την είχε επισκεφτεί μαζί με την κόρη και τα εγγόνια του.

Ο τοπικός Τύπος αναφέρει ότι υποψήφιος αγοραστής της είναι ο ρώσος μεγιστάνας Αλισέρ Ουσμάνοφ, ο οποίος ήδη διαθέτει κάποια ακίνητα στις όχθες της λίμνης Τέγκερενζεε. 

Tags: