Στο Star η έγκυος που απολύθηκε στον 7ο μήνα: «Ο εργοδότης μου με έλεγε χαζή, ηλίθια. Έλεγε ότι μιλάει σε ντουβάρι»

H Αριστέα Μιχαλακάκου απολύθηκε ξαφνικά επειδή έμεινε... έγκυος

H Αριστέα Μιχαλακάκου, η έγκυος που απολύθηκε στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της, μιλά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις συνθήκες απόλυσης και τη στήριξη των εργατικών σωματείων.

«Ήμουν 7 μηνών έγκυος, και παθαίνω μια επιπλοκή στην εγκυμοσύνη μου, παίρνω άδεια από τον γιατρό μου, την προσκομώ εννοείται στο ΙΚΑ για να περάσω από επιτροπή, και μόλις πάω στον εργοδότη τα χαρτιά, ξεκινάει το μαρτύριο».

Από το γυναικολόγο στο ΙΚΑ και από εκεί στην επιθεώρηση εργασίας, η Αριστέα Μιχαλακάκου απολύθηκε από τον εργοδότη της εταιρία τηλεφωνικού καταλόγου όπου δούλευε  στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Δούλευε 10 ώρες την ημέρα, και τα Σάββατα για… 492 ευρώ

«Με έλεγε χαζή, ηλίθια. Έλεγε ότι μιλάει στο ντουβάρι.. μου έλεγε ότι τα χαρτιά μου είναι πλαστά.. επειδή τότε δεν είχα παντρευτεί με το σύζυγό μου, τον αποκαλούσε φερόμενο  πατέρα του υιού μου», λέει η Αριστέα Μιχαλακάκου.

«Γέννησα 20 μέρες νωρίτερα. Γενικά η ψυχολογία μου ήταν χάλια, και ηθικά και οικονομικά, γιατί είχαμε κάνει το πρόγραμμά μας σαν ζευγάρι, τα έξοδα της γέννας, του μωρού και ξαφνικά βρέθηκα στον δρόμο».

Η Αριστέα έχασε το 6μηνο επίδομα του ΟΑΕΔ αφού  δεν πήρε ποτέ τα χαρτιά της, δεν μπόρεσε να μπει ούτε στο ταμείο ανεργίας αφού δεν της έδωσε τα ένσημά της. Την ίδια περίοδο περνούσε έναν ακόμη γολγοθά με την μητέρα της

«Ήταν καρκινοπαθής στο τελευταίο στάδιο. Το γνώριζαν στη δουλειά και δεν δίστασε να με απολύσει και κάτω από αυτές τις συνθήκες», λέει.

Στο δικαστήριο τα σωματεία δίπλα στην Αριστέα

 

«Ζητάμε την ακυρότητα της απόλυσης συν τα χρήματα που έπρεπε να της δώσει για τις ώρες που εργάζονταν», λέει η δικηγόρος της.

Ο εργοδότης της Αριστέας Μιχαλακάκου μήνυσε και όποιον συνάδελφό της ή μέλος εργασιακού σωματείου, τόλμησε να την υποστηρίξει.

Πρόσφατη περίπτωση εγκύου που απολύθηκε από οίκο ευγηρίας στα Χανιά, δεν δικαιώθηκε από το δικαστήριο.

«Πιστεύω ότι η μητρότητα είναι το πιο ιερό πράγμα στο κόσμο και δεν πρέπει να σταματάμε πρέπει να μιλάμε», λέει η Αριστέα.

 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top