Έως τη Μεγάλη Τετάρτη τα μέτρα στη Βουλή- ΑΓΩΝΑΣ για να επιστρέψουν οι θεσμοί τη Δευτέρα

Εντός της ημέρας θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις

Έως τη Μεγάλη Τετάρτη τα μέτρα στη Βουλή- ΑΓΩΝΑΣ για να επιστρέψουν οι θεσμοί τη Δευτέρα

Τη Μεγάλη Εβδομάδα, πιθανότατα μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, αναμένεται να κατατεθούν προς άμεση ψήφιση τα μέτρα στη Βουλή, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές.

Με εντατικές διαβουλεύσεις σήμερα, επιδιώκεται η σύγκλιση για επιστροφή της τρόικας ως τη Δευτέρα, ώστε να μη χαθεί το Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, το Euroworking Group αποφάσισε κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, να προτείνει την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα, για να ολοκληρωθεί το SLA.

Τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεδριάσουν για να λάβουν την απόφαση τους. Εντός της ημέρας θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αννίκα Μπράικχαρτ διαμήνυσε ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία επιστροφής των θεσμών.

Η παράταση της αβεβαιότητας επισφραγίστηκε με το Euroworking Group, στο οποίο υπήρξε σύγκρουση για το θέμα των συντάξεων, εξαιτίας της επιμονής του ΔΝΤ για περικοπές από το 2019.

Η υπαναχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, μετά την επιστολή Τσακαλώτου, προκάλεσε την αντίδραση του ΔΝΤ, το οποίο επανέφερε στο τραπέζι την αύξηση του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων και το λοκ άουτ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top