Φιάσκο με τις 2.500 προσλήψεις σε hot-spot! Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Κάποιοι δεν πατάνε το πόδι τους

Φοβάται θάνατο μεταναστών, από το νέο κύμα κακοκαιρίας, ο Γιάννης Μουζάλας

Μετά το χάος που προκάλεσε ο χιονιάς της περασμένης εβδομάδας σε διάφορα hot spot, ο Γιάννης Μουζάλας έσπευσε σήμερα στη Λέσβο, για να εποπτεύσει επί τόπου στην κατάσταση, ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας. Ταυτόχρονα όμως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν επίσημα στη Βουλή, ότι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί σε καταυλισμό προσφύγων, δεν δίνουν το παρών, ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν με ερώτησή τους στη Βουλή, 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να έγιναν 2.500 χιλιάδες προσλήψεις συμβασιούχων σε hot spot , αρκετοί όμως από αυτούς, ούτε που πατάνε το πόδι τους. Χαρακτηριστικά αναφέρουν το παράδειγμα στη Ριτσώνα:

«Το ποσοστό του εργατικού δυναμικού που απασχολείται τελικώς για τον σκοπό, για τον οποίο προσλήφθηκε, δεν ξεπερνά το 20%».

Ο Γιάννης Μουζάλας για πρώτη φορά εκφράζει φόβο ότι μπορεί να θρηνήσουμε μέχρι και θάνατο μεταναστών, λόγω της ανυπαρξίας κατάλληλων υποδομών κατά του χιονιά, στα hot spot της Μυτιλήνης και άλλων νησιών. Σε απαντητική επιστολή του προς το δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ο οποίος τον κατηγόρησε για ανόητη πολιτική, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, αναφέρει:

«Είμαι βέβαιος ότι εσείς, όπως κι εγώ, διαβλέπετε τον κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Σας καλώ λοιπόν να αφήσουμε για αργότερα την αναζήτηση ευθυνών και ενόχων, να αποφύγουμε την άγονη ρήξη που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις,  να βρούμε πάλι μαζί τρόπους να σώσουμε ζωές.»

«Για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ο κ. Μουζάλας ήταν όντως υπεράνω κριτικής και λέγαμε, ευτυχώς είναι ο Μουζάλας και δεν είναι η τρελή η Χριστοδουλοπούλου, να βάλει μία τάξη σ' αυτό το χάος του προσφυγικού. Δεν του φταίει κανένας του κ. Μουζάλα, του φταίει η ίδια του η ανικανότητα» είπε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον FLASH 96.

«Τεράστια εμπειρία ο Μουζάλας, άδικες οι επιθέσεις που δέχεται» τονίζει ο Γιάννης Μπαλάφας, υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά συντονιστές στα 4 από τα 5 hot spot του Αιγαίου. Όμως η μια μετά την άλλη οι μεγάλες, διεθνούς κύρους, ΜΚΟ, ασκούν δριμεία κριτική για το προσφυγικό.

«Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να μην αφήσει τους ανθρώπους αυτούς να περάσουν έναν ακόμη χειμώνα στη λάσπη και τις κακουχίες» σημειώνει ο Διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η ξενάγηση του Ιάπωνα αναπληρωτή υπουργoύ Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο κέντρο του Ελαιώνα

Ο Γιάννης Μπαλάφας ξενάγησε στο κέντρο του Ελαιώνα τον Ιάπωνα αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο οποίος επιθυμεί να επαναληφθεί η συμμετοχή ομάδας προσφύγων και στους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο. Βέβαια ο Ιάπωνας αξιωματούχος δεν είδε την πραγματική εικόνα των hot spot στον τόπο μας, καθώς στον Ελαιώνα η κατάσταση είναι εξωραϊσμένη. Όλοι οι οικίσκοι έχουν θέρμανση, αρκετοί δορυφορική τηλεόραση με αραβόφωνα κανάλια, υπάρχει πλήρης ιατρική κάλυψη, παντού κάδοι ανακύκλωσης, αίθουσα διδασκαλίας, παιδότοπος, σύγχρονη παιδική χαρά, και γήπεδο ποδοσφαίρου με χορτάρι.

Ο Ιάπωνας αξιωματούχος επισκέφθηκε προσφυγικούς οικίσκους, αφού προηγουμένως, σεβόμενος την παράδοση, έβγαλε τα παπούτσια του. Στο τέλος μοίρασε αθλητικό υλικό, διαφημίζοντας την Ολυμπιάδα του 2020. Ανάμεσά τους και μπάλες του μπάσκετ. Μόνο που η μοναδική μπασκέτα του χοτ-σποτ στον Ελαιώνα, είναι σπασμένη.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top